Ανέβηκε στα ύψη η τιμή (και) στο σουβλάκι, πόσο θα κοστίζει

Ανέβηκε στα ύψη η τιμή (και) Ανέβηκε στα ύψη η τιμή (και)

Ούτε το σουβλάκι... τη γλίτωσε από το κύμα ανατιμήσεων, με τις αυξήσεις των τιμών να επηρεάζουν και το αγαπημένο γρήγορο φαγητό Ελλήνων και ξένων στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, παρατηρούνται αυξήσεις και στην τιμή του κρέατος, καθώς το απλό σουβλάκι θα το αγοράζουμε 2,80, ενώ τα 4 ευρώ θα «αγγίζει» μία πίτα με μπιφτέκι γαλοπούλα.

Οι αυξήσεις σε καύσιμα και πρώτες ύλες συμπαρασύρουν προς τα πάνω και αυτές τις τιμές και έτσι κατά μέσο όρο στα καταστήματα που το τυλιχτό σουβλάκι έκανε 2,30 πήγε στα 2,80 ευρώ, το σκέτο καλαμάκι από 1,60 πήγε στο 1,90, ενώ η μερίδα γύρος σκαρφάλωσε από τα 7,10 στα 7,40 ευρώ.

Κάπως έτσι, το αγαπημένο φαγητό για φοιτητές, εργαζομένους και όχι μόνο έχει πάψει να είναι η φτηνή λύση που γεμίζει το στομάχι.

Συνοπτικά, μία τετραμελής οικογένεια (2 γονείς - 2 μικρά παιδιά), θα χρειαστεί κατά μέσο όρο να φάει 5 - 6 τυλιχτά, προς 2,80 το ένα, κάτι που σημαίνει 14.00 ή 16.80 ευρώ μόνο για τα σουβλάκια. Αν υπολογίζει κανείς μία σαλάτα χωριάτικη με 6,20, μία μερίδα πατάτες 3 ευρώ και 4 αναψυκτικά προς 1,20 (4,80 συνολικά), το κόστος φτάνει στα 30.80 από 26,50 ευρώ.

Πρόκειται για μία αύξηση περίπου 16% για μία... λιτή οικογενειακή βραδιά. Κάπως έτσι, οι καταναλωτές ετοιμάζονται να φτιάχνουν σουβλάκια... στο σπίτι.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.