Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, «έχουν καεί σπίτια»

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Φωτιά στη Νέα Μάκρη:

Μαίνεται η φωτιά στη Νέα Μάκρη, σε κοντινή απόσταση από το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ και μέσα στον οικισμό Λιβίσι.

Οι κάτοικοι από Λιβίσι και Άγιο Εφραίμ έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, καταφεύγοντας στην πλατεία της περιοχής ή στην παραλία, ενώ η μάχη με τις φλόγες αναμένεται να είναι ολονύχτια.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής λίγο μετά τις 00:45, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν σε πολλές διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς και δεν αντιμετωπίζουν ενιαίο μέτωπο.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 112 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρων, 36 οχήματα και το Μηχανοκίνητο Τμήμα, ενώ έχουν τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγου Στ. Κολοκούρη, όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Αττικής έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή.

{https://www.facebook.com/VouloukosChristophorosIKMF/posts/10159723531405295}

Ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ζήτησε την απομάκρυνση των κατοίκων από τις κατοικίες στα τελευταία οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής Λιβίσι στη Νέα Μάκρη.

Οι φλόγες είναι μέσα στον αστικό ιστό και δίνεται μάχη να μην καούν σπίτια, καθώς έχουν παραδοθεί στις φλόγες τα πεύκα γύρω από αυτά.

Με εντολή του αρχηγού το ΠΣ.. Στέφανου Κολοκούρη μεταβαίνει στον τόπο της πυρκαγιάς κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια.

{https://www.youtube.com/watch?v=yWOfshgFWXU}

Άνοιξε η πρώην αμερικανική βάση για φιλοξενία πολιτών

Άνοιξε - όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο - το Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης (πρώην Αμερικάνικη βάση). Οι κάτοικοι που εκκένωσαν τις κατοικίες τους λόγω της φωτιάς μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί για απόψε. Επίσης στο Κ.Υ. Νέας Μάκρης όλοι οι γιατροί είναι σε επιφυλακή για να παράσχουν βοήθεια σε όποιον πολίτη τη χρειαστεί.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας επιβεβαίωσε την σοβαρότητα της κατάστασης και τόνισε: «Πηγαίνουμε πόρτα-πόρτα και ενημερώνουμε τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους».

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων 

Επιπλέον, η τροχαία εξακολουθεί, για λόγους ασφαλείας, να απαγορεύει την κίνηση των οχημάτων ως εξής:

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αγίας Παρασκευής από το ύψος της Οδού Βασιλείου Ρώτα. Ακόμη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

1) Στη Λ. Μαραθώνος από η Λ. Διονύσου έως την οδό Αγίου Ανδρέα
2) Στην οδό Αγίου Πέτρου από την οδό Σπύρου Λούη.
3) Στην οδό Αγίου Εφραίμ από την Λ. Διονύσου.
4) Στην οδό Αγίας Παρασκευής από την Βασιλείου Ρώτα.
5) Στην οδό Περιπάτου από την Λ. Μαραθώνος.
6) Στην οδό Ερμού από την οδό 102.

Εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων σε:

1) Διονύσου και Μαραθώνος.
2) Μαραθώνος και Αγίου Ανδρέα.
3) Ερμού και Αρτέμιδος.
4) Διονύσου προς Άγιο Εφραίμ.
5) Διονύσου στον Άγιο Πέτρο.
6) Σπύρου Λούη και Μαραθώνος.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων της Αττικής έχουν τεθεί σε πλήρη επιφυλακή.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.