Κοντοζαμάνης: «Θα ζητηθούν πίσω χρήματα από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς»

Κοντοζαμάνης: «Θα ζητηθούν Κοντοζαμάνης: «Θα ζητηθούν

Όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιαστούν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα που θα πάρουν. Διευκρινίζεται ότι οι εργαζόμενοι λαμβάνουν προκαταβολικά το μισθό τους ανά 15νθήμερο.

Αυτό ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, όπως γράφει το News4Health.gr απαντώντας σε ερώτηση κατά την στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Οι εμβολιασμοί των υγειονομικών συνεχίζονται όπως είπε εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο αριθμός των ανεμβολίαστων θα μειωθεί σημαντικά.

Σε ερώτηση σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης ελλείψεων προσωπικού λόγω αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων, ανέφερε ότι αναμένεται να υπάρξει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ώστε να υπάρξουν ευέλικτες διαδικασίες στην πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.

Επίσης, όπως γράφει το News4Health.gr, όπως είπε έχουν συνταχθεί ειδικά επιχειρησιακά σχέδια από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), τα οποία προβλέπουν μετακινήσεις εργαζόμενων, ανακατανομή προσωπικού και αναδιάταξη κλινικών και τμημάτων.

Για ορισμένες υπηρεσίες (καθαριότητα, σίτιση) θα υπάρξει πρόσληψη ιδιωτικών εταιρειών για να καλυφθούν τα κενά.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.