Σε απολογία οι Mητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας – Δεν είχαν τηρήσει τα μέτρα το Πάσχα (βίντεο)

Σε απολογία οι Mητροπολίτες Σε απολογία οι Mητροπολίτες

Οι Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας δεν είχαν τηρήσει τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί το Πάσχα κατά του κορονοϊού και απολογήθηκαν στην Ιερά Σύνοδο. Αναστάτωση προκάλεσε η διάψευση του Μητροπολίτη Θήρας ότι είχε υποβάλει επιστολή παραίτησης. 

Η μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων κατά την περίοδο του Πάσχα, με βάση τις αποφάσεις που είχε πάρει η Ιερά Σύνοδος, και η επιστολή παραίτησης του Μητροπολίτη Θήρας, Επιφάνιου ήταν τα σημαντικά θέματα με τα οποία ασχολήθηκε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας.

Σε μια συνεδρίαση που είχε μεγάλο ενδιαφέρον, αναστάτωση προκάλεσε η διάψευση του Μητροπολίτη Θήρας ότι είχε υποβάλει επιστολή παραίτησης, την οποία κάποιος/κάποιοι πλαστογράφησαν, σταματώντας έτσι τις διαδικασίες αντικατάστασής του.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΕΡΤ», στο Συνοδικό Μέγαρο βρέθηκαν σήμερα (26/08) ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς και ο Κυθήρων Σεραφείμ για να απολογηθούν καθώς είχαν δείξει απειθαρχία για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, αλλά και του έκτακτου ωραρίου τέλεσης των ιερών ακολουθιών την περίοδο του Πάσχα (έκαναν Ανάσταση τα μεσάνυχτα και όχι στις 21:00, όπως είχε ανακοινωθεί).

Η γνωμάτευση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών ζητημάτων, διαπίστωνε απειθαρχία προς τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, παραπέμποντας τους δύο Αρχιερείς για:

Καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής, απειθαρχία Θεολογική πλάνη και ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας. 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.