Φτηνότερες οι διακοπές τον Σεπτέμβρη, αλλά παραμένει το «χαράτσι»

Φτηνότερες οι διακοπές τον Φτηνότερες οι διακοπές τον

Το μεσημέρι ανακοινώθηκαν νέα μέτρα, που αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους. Μειώνεται η τιμή του rapid test στο 50%, αλλά το «χαράτσι» παραμένει και επεκτείνεται και στην μετακίνηση εκτός νομού.

Αναλυτικά, από την Δευτέρα 13 Σεπτέμβριου τα νέα μέτρα μπαίνουν σε ισχύ. Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η μείωση των rapid test αλλά και η αύξηση της υποχρεωτικότητας. Μέχρι τις 13 Σεπτέμβρη παραμένει υποχρεωτική η χρήση τους, μόνο σε πλοία και αεροπλάνα, ενώ θα επεκταθεί και στα ταξίδια με ΚΤΕ¨Λ αλλά και με τρένα, εξαιρούνται τα αυτοκίνητα.

Πιο συγκεκριμένα τα μέτρα που ισχύουν στα πλοία επεκτείνονται και στα ΚΤΕΛ και τρένα για την μετακίνηση εκτός νομού, άρα θα υπάρχει μείωση του κόστους αλλά το χαράτσι παραμένει και για τα ταξίδια.

Επιπλέον ισχύει για ηλικίες από 12 ετών, ενώ παιδιά 5-12 ετών ταξιδεύουν με self test.

Ουσιαστικά, μειώνεται η τιμή των τεστ, αλλά αυξάνονται τα μέσα μεταφοράς που πρέπει υποχρεωτικά για τους ανεμβολιάστους να γίνονται. Όσοι ανεμβολίαστοι πάνε διακοπές από τις 13 Σεπτέμβρη και μετά, θα πληρώνουν λιγότερα στα τεστ, αλλά σε όλα τα μέσα, με εξαίρεση του αυτοκινήτου.

Αναλυτικά τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους από 13 Σεπτεμβρίου - 31 Μαρτίου 2022

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test εβδομάδα με κόστος 10 ευρώ. Αναστολή εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας εξηγώντας ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα και κυρώσεις για όσους δεν ευθυγραμμιστούν

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές παραγωγές, θα πρέπει να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα

Οι μαθητές 2 self test την εβδομάδα και οι φοιτητές δυο υποχρεωτικά rapid την εβδομάδα με δαπάνη του φοιτητή

Τέλος τα δωρεάν τεστ από τον ΕΟΔΥ

Σε δημόσιες δομές θα μπορούν να κάνουν τεστ μόνο εμβολιασμένοι και συμπτωματικοί.

Μάσκες

Υποχρεωτική μάσκα παντού τόσο σε κλειστούς αλλά και ανοικτούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.