Τζανάκης: Να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και στον ιδιωτικό τομέα

Τζανάκης: Να επεκταθεί ο Τζανάκης: Να επεκταθεί ο

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης είπε οτι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός πρέπει να επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα ενω ως παράδειγμα έφερε τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του τουριστικού τομέα.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης είπε για τους ανεμβολίαστους ότι είναι σαν κάποιος να ζητάει να περνάει τον κόκκινο σηματοδότη, υποσχόμενος να προσέχει. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να του επιτραπεί από την Κυβέρνησή, σημείωσε ο ίδιος.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Μάλιστα ο καθηγητής φάνηκε κατηγορηματικά υπέρ της επέκτασης του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού αναφερόμενος μάλιστα σε συγκεκριμένες ομάδες του κρατικού μηχανισμού λέγοντας ότι όσοι και όσους υπηρετούν στον στρατό και την αστυνομία θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε τομείς του ιδιωτικού τομέα κάνοντας αναφορά στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επικαλούμενος το παράδειγμα του τουριστικού τομέα.

Τρίτη δόση

Όσον αφορά, τέλος, την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού – μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν τη Δευτέρα – ο Νίκος Τζανάκης είπε ότι θα πρέπει να γίνει και σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και σε ευπαθείς ομάδες, καθώς, όπως εξήγησε, αυτοί αντιμετωπίζουν προβλήματα εξασθενημένου συστήματος κυτταρικής ανοσίας, της λεγόμενης αναμνηστικής ανοσίας.

Ποιοι θα κάνουν τρίτη δόση

Υπενθυμίζεται ότι χτες, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, τόνισε πως η τρίτη δόση του εμβολίου θα είναι με εμβόλια mRNA, ανεξάρτητα με το τι σκεύασμα έχει λάβει ο εκάστοτε πολίτης.

Σύσταση της αναμνηστικής δόσης που θα χορηγείται 4 εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση στις εξής ομάδες ατόμων:

Μεταμοσχευμένοι ασθενείς,
άτομα με μέτρια ή σοβαρού βαθμού συγγενή ανεπάρκεια,
άτομα με HIV λοίμωξη και
άτομα που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα

Σημειώνεται πως η πλατφόρμα ραντεβού για την αναμνηστική δόση θα ανοίξει αρχές Σεπτεμβρίου.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.