Ορατός από το διάστημα ο καπνός της φωτιάς στην Κερατέα - Η εικόνα της Βαρυμπόμπης από δορυφόρο

Ορατός από το διάστημα ο Ορατός από το διάστημα ο

Ορατός ακόμα και από το διάστημα είναι ο καπνός από την φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Κερατέας, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11 κατέγραψε σχετικές εικόνες. Ο καπνός έγινε για πρώτη φορά ορατός από τον δορυφόρο λίγο μετά τις 11:00, οπότε και έφτασε πάνω από την θάλασσα (αριστερά στην εικόνα από κάτω), ενώ στη συνέχεια, παρασυρόμενος από τους ισχυρούς βόρειους ανέμους, έφτασε λίγο πριν τις 13:00 στο ύψος των Σπετσών (δεξιά στην εικόνα από κάτω).

ΜΕΤΕΟ 1

Οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα σε Κερατέα και Βίλια, στην ανατολική και δυτική Αττική αντίστοιχα, ξέσπασαν σε περιοχές όπου η επικινδυνότητα για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών αναμενόταν να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο, με βάση τον καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη που υπολογίζει καθημερινά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) - meteo.gr, όπως θα δε΄ίτε στον χ΄άρτη ακριβώς από κάτω. 

ΜΕΤΕΟ 2

 Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη δασική πυρκαγιά στα Βίλια, τα προγνωστικά στοιχεία του ΕΑΑ - meteo.gr υποδεικνύουν βελτίωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών από το απόγευμα (ώρα 18:00-19:00), οπότε και η ένταση των ανέμων που τώρα πνέουν με εντάσεις στα 5-6 μποφόρ, θα υποχωρήσει σταδιακά στα 2-3 μποφόρ.

 ΜΕΤΕΟ 3

Στην αριστερή εικόνα, με κατάλληλο συνδυασμό καναλιών φαίνονται καθαρά τα ενεργά μέτωπα των πυρκαγιών σε Κερατέα και Βίλια καθώς και η καμένη περιοχή στη Βαρυμπόμπη (η τελευταία με καφέ αποχρώσεις). Στη δεξιά εικόνα, εφαρμόζοντας ένα διαφορετικό συνδυασμό καναλιών προκύπτει μια πιο «φυσική» εικόνα όπου φαίνεται καθαρά ο καπνός των δύο πυρκαγιών.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.