Ναι μεν δύο τεστ για ανεμβολίαστους εργαζομένους, αλλά... άγνωστο ποιος θα τα πληρώσει

Ναι μεν δύο τεστ για Ναι μεν δύο τεστ για

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ανέφερε ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση, θα κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα (ένα self test και ένα rapid test).

Όπως ανέφερε, οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν την εξέταση των μη εμβολιασμένων εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης δύο φορές εβδομαδιαίως, τη μία με αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), ενώ στην άλλη εξέταση θα γίνεται με rapid test.

Όσο για το ποιος θα επωμιστεί το κόστος αυτής της απόφασης, ο κ. Χαρδαλιάς δεν απάντησε επί της ουσίας, καθώς όπως είπε δεν έχει αποσαφηνιστεί κάτι τέτοιο ακόμα.

Συνεπώς, οι εργαζόμενοι πρέπει να προχωρήσουν σε διπλό τεστ την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά δεν είναι γνωστό το αν θα το πληρώσουν οι ίδιοι, οι εργοδότες τους ή θα συμμετάσχει και το κράτος στα... έξοδα για το testing.

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.