Παρέμβαση Ρουβίκωνα στον Σκλαβενίτη στα Πατήσια

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στον Παρέμβαση Ρουβίκωνα στον

Νέα παρέμβαση μελών της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» έγινε αυτή τη φορά στο υποκατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στην οδό Ιωάννη Δροσοπούλου στα Πατήσια.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, μέλη της ομάδας συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα, όπου άπλωσαν πανό και πέταξαν τρικάκια. Η παρέμβαση, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η συλλογικότητα, έγινε ως αντίδραση στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.
Ο «Ρουβίκωνας» κατάγραψε την δράση του και ανάρτησε βίντεο με την παρέμβαση στο σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης.

{https://youtu.be/NlzdqN2eFw4}

Η αναρχική ομάδα, κοινοποίησε τουε λόγους για τους οποίους στοχοποίησε την συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Επιλέξαμε να παρέμβουμε στον Σκλαβενίτη όχι μόνο γιατί είναι μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες. Αλλά και γιατί κουβαλάει ένα μύθο «καλού αφεντικού» που «σέβεται εργατικά δικαιώματα». Για όσους/ες δεν το έχουν προσέξει και γνωρίζουν το τι γίνεται στους εργασιακούς χώρους του κλάδου, αυτή είναι μια συνθήκη που βοήθησε το εταιρικό προφίλ του Σκλαβενίτη τα προηγούμενα χρόνια, αλλά έχει πεθάνει προ πολλού. Σε τίποτα δε διαφέρει από τις υπόλοιπες αλυσίδες, όλες μαζί είναι ένας στόλος από γαλέρες που πλέον θα μπορούν να κωπηλατούν 16 ώρες την ημέρα. Ένας στόλος που πρέπει να βρεθεί και αυτός στο στόχαστρο όσων αγωνίζονται για τα εργατικά δικαιώματα».

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.