Συνέδριο γονιμότητας: Ακυρώθηκε μετά το σάλο, κατέβηκε το σποτ και η σελίδα

Συνέδριο γονιμότητας: Συνέδριο γονιμότητας:

Ακυρώθηκε τελικά το συνέδριο γονιμότητας, μετά το σάλο που ξέσπασε στα social media, για την προβολή της γυναίκας μέσα από το σποτ της εκδήλωσης. Αποχώρησαν άρον άρον οι συμμετέχοντες. Κατέβηκε η ιστοσελίδα και το σποτ.

Ακυρώθηκε τελικά το συνέδριο γονιμότητας μετά το σάλο που ξέσπασε στα social media, για το σποτ της εκδήλωσης και τα πρότυπα που παρουσιάζει για τη σημερινή γυναίκα.

Ήδη έχει απενεργοποιηθεί η ιστοσελίδα του Συνεδρίου, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 2-4 Ιουλίου στα Ιωάννινα.

Σχεδόν όλοι οι επώνυμοι συμμετέχοντες αποκήρυξαν δημοσίως το χαρακτήρα και το περιεχόμενο του σποτ και διαχώρισαν τη θέση τους. Και η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απέρυσε την αιγίδα της από το συνέδριο.

{https://youtu.be/AVxturxwPkQ}

Όπως δήλωσε ένας εκ των διοργανωτών ο μαιευτήρας, γυναικολόγος Κώστας Πάντος, η απόφαση ελήφθη μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Με ανακοίνωσή της η οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου, υποστήριξε ότι παρερμηνεύτηκε το μήνυμα του βίντεο προώθησης του συνεδρίου, το οποίο να σημειωθεί προκάλεσε και τις περισσότερες αντιδράσεις.

Και παραδέχθηκε ότι αποφάσισε την ακύρωσή του «λόγω της αρνητικής αντίδρασης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε ένα τηλεοπτικό κοινωνικό σποτ, του οποίου το μήνυμα παρερμηνεύθηκε».

Στην ανακοίνωσή της παραδέχεται ακόμα ότι δεν επρόκειτο «για ένα αμιγώς Ιατρικό Συνέδριο, καθώς συμμετέχουν σε αυτό άτομα και φορείς εκτός του Ιατρικού χώρου, σε μία προσπάθεια ενημέρωσης της κοινωνίας και άμεσης εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα που ταλανίζουν ένα τμήμα του πληθυσμού μας».

Στην ευθεία κριτική για την παρουσία στο συνέδριο διαφόρων άλλων μη ιατρικών κοινωνικών φορέων, της Ελλάδας και του Εξωτερικού, η οργανωτική επιτροπή υποστήριξε ότι «είχε ως στόχο την ευρύτερη διάδοση του μηνύματος. Το τηλεοπτικό μήνυμα που παρερμηνεύθηκε δεν είχε πρόθεση απαισιόδοξη, ρατσιστική ή σκοταδιστική και είχε λάβει την έγκριση του Ε.Σ.Ρ. και όλων των αρμόδιων φορέων προς χρήση».

{https://www.facebook.com/gonimotitamou.gr/photos/a.120804006839584/124135333173118/?type=3}

H δημοσιογράφος  Κία Παπαδοπούλου, η οποία ήταν η εμπνεύστρια του σποτ, σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε πως «αυτό το κείμενο έχει τη δική μου υπογραφή και καταθέτει ένα κομμάτι από την ψυχή μου. Γράφω όλα όσα έχω βιώσει στο πετσί μου επειδή έκανα το έγκλημα να είμαι 10 χρόνια παντρεμένη χωρίς να έχω κάνει παιδιά».

Αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτηση του σχολιάζει πως , «η αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών είναι αδιαπραγμάτευτη. Χιλιάδες ενεργοί πολίτες αντέδρασαν και εξέθεσαν όσους στήριξαν μια δράση προσβλητική για τη γυναίκα. Οι υπουργοί που παραμένουν ομιλητές είναι έκθετοι στα μάτια των γυναικών και των ανδρών της χώρας μας».

{https://twitter.com/atsipras/status/1404027778517843969?s=20}

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, έκανε λόγο για Μεσαίωνα, λέγοντας πως «οι γυναίκες επιλέγουμε αν και πότε θα γίνουμε μητέρες. Είναι δικαίωμά μας. Το δημογραφικό απαιτεί πολιτικές και πόρους από την Πολιτεία. Ας δεσμευτεί η Κυβέρνηση, αντί να στηρίζει προσπάθειες που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω».

{https://twitter.com/FofiGennimata/status/1404050297962520578?s=20}

Αποχώρησαν οι συμμετέχοντες

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, επώνυμοι συμμετέχοντες, μεταξύ αυτών η Καίτη Γαρμπή και η Σταματίνα Τσιμτσιλή αποχώρησαν αφήνοντας αιχμές μέσω social media για το σποτ της εκδήλωσης.

Η Καίτη Γαρμπή μάλιστα αναφέρθηκε στο θέμα μέσα από μία ανάρτηση στον λογαριασμό της:

«Πριν από μερικές εβδομάδες μου ζητήθηκε από τον κύριο Κωνσταντίνο Πάντο, τον γυναικολόγο που με βοήθησε μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης να φέρω στον κόσμο το παιδί μου, να κάνω ένα βίντεο όπου θα απευθύνω πρόσκληση για το συνέδριο γονιμότητας. Επειδή του χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη δέχτηκα αμέσως να το κάνω. Πριν λίγο όμως είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην! Εδώ παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης! ΝΤΡΟΠΗ! Δεν θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις και εννοείται πως εγώ και ο Διονύσης ΔΕΝ θα είμαστε εκεί!»

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.