Πορεία μελών του ΠΑΜΕ κατά του εργασιακού νομοσχεδίου στο κέντρο της Αθήνας (εικόνες)

Πορεία μελών του ΠΑΜΕ κατά Πορεία μελών του ΠΑΜΕ κατά

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο πραγματοποιούν εργαζόμενοι έπειτα από κάλεσμα των σωματείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. 

Περισσότερα από 3000 άτομα διαδηλώνουν αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.

Με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από το οχτάωρο», οι συμμετέχοντες καταγγέλουν το νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να εισαχθεί αύριο και να ψηφιστεί μετά τις 15 του μήνα. 

{gallery}PAME{/gallery}

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, το νομοσχέδιο αφορά:

Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας. Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες Επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση εργασία τις Κυριακές σε νέους κλάδους, όπως οι αποθήκες, τα logistics, τα κέντρα δεδομένων, αλλά και η μηχανογράφηση, οι εξετάσεις έκδοσης διπλωμάτων κ.ά. Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα

«Ο αγώνας μπορεί να είναι δύσκολος αλλά τελικά νικητής θα είναι ο εργαζόμενος», επισήμανε στη δήλωση του ο γγ Δ. Κουτσουμπας, περιγράφοντας το διεκδικητικό πλαίσιο ως εξής: «να διατηρηθεί το οχτάωρο, το τριάντα πεντάωρο, η πενθήμερη εργασία και να μην καταργηθεί η κυριακάτικη αργία».

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν επίσης εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα από όλη την Ελλάδα.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.