Ρεκόρ ημερήσιας τιμής βροχόπτωσης στην Αττική εδώ και πολλά χρόνια η καταιγίδα της Δευτέρας στην Μαλακάσα

Ρεκόρ ημερήσιας τιμής Ρεκόρ ημερήσιας τιμής

Η βροχή στη Μαλακάσα τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, ήταν η περισσότερη σε μία ημέρα στην Αττική εδώ και πολλά χρόνια, ενώ «πρωταθλητής» βροχοπτώσεων του τετραημέρου ήταν πάλι ο νομός Χανίων. Το τετραήμερο 12-15/12/2020 η χώρα μας επηρεάστηκε από έντονο κύμα κακοκαιρίας το οποίο έδωσε σημαντικές και κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και στο Αιγαίο.

Τα 237,6 χιλιοστά βροχής που καταγράφηκαν στη Μαλακάσα τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου αποτελούν τη μεγαλύτερη ημερήσια τιμή βροχόπτωσης που έχει καταγραφεί από τους σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στην Αττική σε όλα τα χρόνια λειτουργίας τους και σχεδόν ισούται με τα 2/3 της ετήσιας βροχόπτωσης για το κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερο επηρεάστηκαν οι περιοχές που εντοπίζονται σε μια ζώνη η οποία εκτείνεται από τη Δυτική Κρήτη έως τη Χαλκιδική και από την Αττική έως τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, και ιδιαίτερα ο νομός Χανίων, το Άγιον Όρος, η Αττική, η Εύβοια, οι Σποράδες, η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος.

Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η εν λόγω ζώνη και παρουσιάζονται τα 15 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης της κακοκαιρίας σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ενώ επισημαίνονται και οι θέσεις τους.

meteo ύψος βροχής

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης της τετραήμερης κακοκαιρίας καταγράφηκαν στη Σαμαριά Χανίων Κρήτης (423 χιλιοστά), στη Μαλακάσα Αττικής (269), στο Ασκύφου Χανίων (259), στην Ασή Γωνιά Χανίων (250), στη Σέττα Εύβοιας (241) και στη Στενή Εύβοιας (228 χιλιοστά).

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.