Κορονοϊός: Πολύ καλά τα νέα για τα λύματα της Θεσσαλονίκης

Κορονοϊός: Πολύ καλά τα νέα Κορονοϊός: Πολύ καλά τα νέα

«Ξεμπλοκάραμε» λέει με σχετική ανακούφιση ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, για τα λύματα στη Θεσσαλονίκη, συμπληρώνοντας όμως ότι δεν πρέπει εφησυχάζουμε.

Ο κ.Παπαϊωάννου μίλησε στον Real Fm και αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων που έγιναν από τη διεπιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος και τα οποία αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής και την εξέλιξη στο «μέτωπο» του κορονοϊού.

Όπως εξήγησε, η μέση τιμή αυτής της εβδομάδας σε σχέση με τη μέση τιμή της προηγούμενης είναι μειωμένη κατά 36%, γεγονός που σημαίνει πως η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα -η οποία είχε οριζοντιωθεί για περίπου επτά μέρες με τον πρύτανη να «χτυπά» τότε τον «κώδωνα» του κινδύνου- καταγράφει πτώση.

Σε επίπεδα 26ης -27ης Οκτωβρίου

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική και αναμένεται να αποτυπωθεί και σε επίπεδο κρουσμάτων μέχρι την επόμενη Κυριακή και Δευτέρα. Σήμερα, υπογράμμισε ο κ. Παπαϊωάννου, βρισκόμαστε στα επίπεδα περίπου της 26ης και 27ης Οκτωβρίου. Επισήμανε δε πως τις επόμενες μέρες ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη θα κινείται σταθερά κάτω από τα 400 ημερησίως.

«Ναι μεν πάμε καλύτερα αλλά δεν εφησυχάζουμε», είπε ο κ. Παπαϊωάννου.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.