Κράνος Έλληνα πολεμιστή του 7ου αιώνα π.χ βρέθηκε θαμμενο στην Κροατία

Κράνος Έλληνα πολεμιστή Κράνος Έλληνα πολεμιστή

Ένα εντυπωσιακό αρχαιολογικό εύρημα που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα π.χ και βρέθηκε θαμμένο δίπλα σε πολεμιστή που ενταφιάστηκε παραπάνω από 2000 χρόνια πριν.

Σύμφωνα με το dailymail.co.uk το ιλλυριακό κράνος, εντοπίστηκε σε πλαγιά βουνού στο Zakotarac της νότιας Δαλματίας, στην Κροατία. με τον χαρακτηριστικό σχεδιασμό που είχε αναπτυχθεί στην Πελοπόννησο κατά τον 8ο και 7ο αιώνα π.Χ. Εκτός από το κράνος με το χαρακτηριστικό Πελοποννησιακό σχεδιάσμο του 8ου και 7ου αιώνα π.χ, οι αρχαιολόγοι βρήκαν και έναν μικρό θησαυρό από αρχαία όπλα, τα περισσότερα ελληνικά, καθώς και μια δεύτερη σορό με λείψανα, που ανήκει σε μια γυναίκα θαμμένη με ένα χάλκινο βραχιόλι στον καρπό της.

greek helmet

Η ανασκαφή σύμφωνα με τις βρετανικες δημοσιεύσεις έγινε από το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο τάφος φέρεται να ανήκει σε Έλληνα στρατιώτη υψηλής βαθμίδας. Το ιλλυριακό κράνος ήταν ένα κράνος που φόρεσαν πρώτοι οι αρχαίοι Έλληνες, οι Ετρούσκοι, οι Σκύθες και έγινε δημοφιλές στην Ιταλία με πρώτη ύλη τον ελεφαντόδοντο, πριν καταλήξει στην Ιλλυρία αρκετά αργότερα.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.