Σκωτία – Ελλάδα με δύο ρόδες : 20χρονος έκανε 3.500 χλμ με ποδήλατο για να δει την οικογένειά του

Σκωτία – Ελλάδα με δύο Σκωτία – Ελλάδα με δύο

Ο 20χρονος Κλέων Παπαδημητρίου διένυσε 3.500 χιλιόμετρα από την Ελλάδα στη Σκωτία με το ποδήλατό του. Η πανδημία τον βρήκε φοιτητή στο Αμπερντίν, όπου και παρέμεινε όλη την περίοδο της καραντίνας.

Ήθελε να γυρίσει στην οικογένειά του δεν είχε άλλο τρόπο...

Όταν τελείωσε πια τα μαθήματά του στη Σκωτία, τα κλειστά αεροδρόμια και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί αλλά κυρίως ο ενθουσιασμός και η τόλμη του, ώθησαν τον Κλέωνα Παπαδημητρίου να σκαρφιστεί έναν διαφορετικό τρόπο για να φτάσει στην Ελλάδα και την οικογένειά του.

Σαράντα οχτώ ημέρες, περίπου 3.500 χιλιόμετρα πάνω στις δύο ρόδες ενός ποδηλάτου, με φορτίο που έφτανε έως και τα 30 κιλά, και υπό συνθήκες που εναλλάσσονταν ανάλογα με τις “διαθέσεις” του καιρού – από… χιόνι και χαλάζι στην εκκίνηση μέχρι καυτό ήλιο στον τελικό προορισμό.

20xronos2

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν στοιχεία “ταυτότητας” κάποιου ποδηλατικού αγώνα, αλλά ενός ξεχωριστού εγχειρήματος του 20χρονου Κλέωνα, ο οποίος ταξίδεψε από τη Σκωτία στην Ελλάδα με ποδήλατο!

“Ξεκίνησε σαν πλάκα, αλλά, επειδή εμένα μ’ αρέσουν οι «περιπέτειες» αυτού του είδους, ξεκίνησα να μελετώ αν κάτι τέτοιο ήταν εφικτό”, εξηγεί ο 20χρονος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού / Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Συμπαραστάτη στην απόφασή του να επιστρέψει από το Αμπερντίν στην Αθήνα με ποδήλατο βρήκε τον πατέρα του, ο οποίος παρακολουθούσε το “στίγμα” του γιου του καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Αυτή ήταν, άλλωστε, και η βασική προϋπόθεση που τού έβαλε προκειμένου να ανάψει το πατρικό “πράσινο φως” και να μπει ο Κλέων με το ποδήλατό του στη γραμμή εκκίνησης:

“Θα το κάνεις υπό την προϋπόθεση ότι θα ξέρω κάθε στιγμή πού είσαι”, είπε ο πατέρας. Ο Κλέων βρήκε την κατάλληλη εφαρμογή κι έτσι ξεκίνησε το δικό του διαφορετικό… αγώνα “Kleon vs Lockdown”.

 Το ταξίδι του νεαρού σπουδαστή ξεκίνησε τελικά στις 10 Μαΐου 2020 και διασχίζοντας το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Αυστρία έφτασε στην Ιταλία, όπου από το λιμάνι της Αγκόνα πέρασε με πλοίο στην Πάτρα και από εκεί συνέχισε μέχρι την Αθήνα όπου η οικογένεια και φίλοι του τον υποδέχθηκαν στη γειτονιά του, τα Μελίσσια, με ένα μεγάλο πανό “Welcome Home Kleon – One more challenge accomplished”!

20xronos5

Είχαν προηγηθεί 48 συναρπαστικές ημέρες, με ευχάριστες στιγμές, απρόοπτα αλλά κυρίως με πολλή δύναμη ψυχής από την πλευρά του 20χρονου:

“Την πρώτη μέρα που έφυγα είχε χαλάζι και χιόνι”, θυμάται, ενώ από τις πρώτες κιόλας ημέρες του ταξιδιού στράβωσε ο πίσω τροχός του ποδηλάτου του – ένα μεταχειρισμένο αγωνιστικό που αγόρασε 300 λίρες – με αποτέλεσμα να παθαίνει πολλές φορές λάστιχο στη διαδρομή…

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.