Κορονοϊός Ελλάδα: Πως θα κυκλοφορούν οι 500 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ

Κορονοϊός Ελλάδα: Πως θα Κορονοϊός Ελλάδα: Πως θα

Σε δύο βάρδιες θα κινούνται οι κινητές μονάδες, οι λεγόμενες ΚΟΜΥ, οι οποίες θα συλλέγουν έως και 20 δείγματα για εξέταση για κορονοϊό στη βάρδια.

Η Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξη, την οποία δημοσιοποίησε το News4Health ενεργοποιεί τις διαδικασίες πρόσληψης 1.100 ατόμων για τη στελέχωση των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) Ειδικού Σκοπού για την αντιμετώπιση αναγκών από τη διάδοση του νέου κορονοϊού.

Με τις κινητές αυτές μονάδες δημιουργείται ένα δίκτυο νοσηλευτών που θα λαμβάνουν δείγματα βιολογικού υλικού από ύποπτα κρούσματα κορονοϊού και θα παρέχουν νοσηλευτικής φροντίδα κατ΄οίκον.

Οι 500 κινητές αυτές μονάδες θα βγουν σταδιακά, με την ολοκλήρωση προσλήψεων, τη μίσθωση οχημάτων και την προμήθεια εξοπλισμού και μέσων εξετάσεων.

Οι πρώτες δεν αναμένεται να βγουν στους δρόμους πριν το τέλος Απριλίου, με κάποιες εκτιμήσεις να θέλουν την ημερομηνία να μετατίθεται και περισσότερο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.