Καστελόριζο: Τούρκοι παρενόχλησαν επιχείρηση διάσωσης μεταναστών από το Λιμενικό

Καστελόριζο: Τούρκοι Καστελόριζο: Τούρκοι

Οι Τούρκοι επιχείρησαν να προβούν σε προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στη νησίδα Στρογγύλη του συμπλέγματος του Καστελόριζου, ενώ την ίδια ώρα βρίσκονται για δεύτερη ημέρα σε εξέλιξη συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στην Αθήνα.

Το πρωί της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου, λέμβος με πρόσφυγες και μετανάστες κατευθύνθηκαν στη νησίδα Στρογγύλη, συνοδεία σκάφους της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Η Ελληνική πλευρά ενεργοποίησε άμεσα αποστολή Έρευνας και Διάσωσης, με πλωτό του λιμενικού και σκάφη του Ελληνικού Στρατού να κατευθύνονται στη Στρογγύλη.

Τα πληρώματα του Λιμενικού και του Στρατού Ξηράς δέχθηκαν παρενόχληση από την Τουρκική Ακτοφυλακή,  ωστόσο η επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης ολοκληρώθηκε δίχως περαιτέρω προβλήματα.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Καστελόριζο από τις Ελληνικές αρχές . 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.