Βόλος: Τοποθετούνται «έξυπνες» πινακίδες για την αέρια ρύπανση

Βόλος: Τοποθετούνται Βόλος: Τοποθετούνται

«Έξυπνες» πινακίδες που θα ενημερώνουν τους κατοίκους και επισκέπτες του Βόλου για τα ποσοστά της αέριας ρύπανσης ανά πάσα χρονική στιγμή και την κίνηση στους δρόμους, πρόκειται να τοποθετηθούν στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Η πρωτοβουλία για την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών πολυεργαλείων ενημέρωσης προέρχεται από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργο Σαχαρίδη, ο οποίος μετέχει στην ομάδα επιστημόνων που μελετά το πρόβλημα της αυξημένης αέριας ρύπανσης στον Βόλο, το δε οικονομικό κόστος αναλαμβάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως ανακοινώθηκε από την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, με αφορμή την μεγάλη δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα περί της αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης που επικρατεί στον Βόλο.

Οι χρηστικές ηλεκτρονικές πινακίδες θα είναι αρκετές και θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία του Βόλου, ώστε να ενημερώνουν τον κόσμο σε πραγματικό χρόνο για την κίνηση στους δρόμους και ταυτόχρονα θα έχουν ένδειξη για την αέρια ρύπανση, καθώς θα είναι συνδεδεμένες με τους σταθμούς μέτρησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας. Η ένδειξη προβλέπεται ότι θα χρωματίζεται ανάλογα με τον βαθμό επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας από τους ρύπους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5, με αφορμή το θέμα της αέριας ρύπανσης, η κ. Κολυνδρίνη τόνισε ότι στη συνάντηση που είχαν χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας συζητήθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου, που θα περιέχει μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενημερωτικών εκδηλώσεων για τη ρύπανση, για τις εκπομπές που προέρχονται απότ α τα τζάκια, για το κυκλοφοριακό κ.α.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.