Φωτιά στην Εύβοια: Σαφείς ενδείξεις εμπρησμού βλέπει η πυροσβεστική - Στάχτη 23 χιλ. στρέμματα γης

Φωτιά στην Εύβοια: Σαφείς Φωτιά στην Εύβοια: Σαφείς

Για τρίτο 24ωρο συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια, με τα ειδικά κλιμάκια της πυροσβεστικής να μιλούν για σαφείς ενδείξεις εμπρησμού.

Στελέχη του τμήματος διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στην περιοχή, λαμβάνοντας μαρτυρίες.Ιδιαίτερ βαρύτητα δίνεται σε εκίνες που μιλούν για ένα όχημα και μοτοσικλέτες που βρέθηκαν στην περιοχή και μπορεί να σχετίζονται με τη φωτιά που ξέσπασε.

Οι ανακριτικές Αρχές έχουν πάρει μέχρι στιγμής 25 καταθέσεις και από την πρώτη στιγμή υπήρχαν υπόνοιες για εμπρησμό ενώ και ο δήμαρχος Μεσσαπίων- Διρφύων άφησε σαφείς υπόνοιες ότι η φωτιά ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι. 

Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι Αρχές βρίσκονται σε διαδικασία συλλογής στοιχείων για να σχηματίσουν δικογραφία ενδεχομένως και σε βάρος προσώπων.

Συνεχίζει να καίει η φωτιά - Ενισχύονται τα εναέρια μέσα

Η φωτιά στην Εύβοια συνεχίζει να καίει για τρίτη ημέρα, με τους πυροσβέστες να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες. Το πιο επικίνδυνο μέτωπο βρίσκεται βόρεια από το Κοντοδεσπότι, σημείο που είναι δύσκολα προσβάσιμο από το έδαφος.

Ενισχυμένα είναι τα εναέρια μέσα όπου με ρίψεις νερού, προσπαθούν να τιθασεύσουν τις φλόγες. Με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν για να κάνουν ρίψεις νερού 9 ελικόπτερα και 12 αεροσκάφη, τρία εκ των οποίων είναι την Ιταλία και την Ισπανία, με τις κινήσεις όλων των εναέριων μέσων να συντονίζει ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής και ένα της αστυνομίας. 

Δυνάμεις του στρατού από το πρωί της Πέμπτης, συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών. Την ίδια ώρα, περίπου 23 χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη στο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων στην Κεντρική Εύβοια.Αυτό προκύπτει από τα υψηλής ανάλυσης δεδομένα για τις καμένες εκτάσεις που παρέχει ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η τελική έκταση θα είναι μεγαλύτερη, καθώς η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και σήμερα.
Στα όρια του καταφυγίου άγριων ζώων, σε μια χαράδρα βορειανατολικά του χωριού Πλατανιά, εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη με την μεγάλη πυρκαγιά στην κεντρική Εύβοια οι δυνάμεις πυρόσβεσης, που ενισχύθηκαν και πάλι τη νύχτα, ενώ από το πρωί επιχειρούν συνεχώς και τα εναέρια μέσα, με την συνδρομή και τριών ευρωπαϊκών αεροσκαφών.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.