Στρατιωτική θητεία: Πότε και πόσο αυξάνεται

Στρατιωτική θητεία: Πότε Στρατιωτική θητεία: Πότε

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στη στρατιωτική θητεία με βάση τα όσα εξήγγειλε η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα από «Τα Νέα» η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε μεγάλες αλλαγές στην στρατιωτική θητεία και γενικότερα στον στρατό.

Συγκεκριμένα, ο νέος υπουργός Έθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τις 3 μήνες στον Στρατό Ξηράς ώστε  η διάρκεια των 12 μηνών να είναι ίδια με το Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία.

Στα σχέδια είναι να γίνει υποχρεωτική η στράτευση στα 18, να γίνει εθελοντική η στράτευση των γυναικών, να διευθετηθούν οι υποθέσεις των ανυπότακτων και τέλος να υπάρξει σχέδιο με τακτικές προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η αύξηση της θητείας δεν πρόκειται να γίνει άμεσα. Θα γίνει πρώτα συζήτηση και ενδεχομένως από το νέο έτος να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.