Συνδικαλιστές αστυνομίας για το επίμαχο βίντεο με τον Ζακ Κωστόπουλο: Νόμιμα όσα έκαναν οι αστυνομικοί

Συνδικαλιστές αστυνομίας Συνδικαλιστές αστυνομίας

Νόμιμη αστυνομική βία χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος τα όσα έγιναν με τους αστυνομικούς σχετικά με την σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου στο κοσμηματοπωλείο και καταγράφηκαν σε βίντεο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκαι ανέφερε ότι: «Αυτή είναι η διεθνής αστυνομική πρακτική για να χειροπεδήσεις άτομο που είναι επικίνδυνο. Κάνουν άριστα τη δουλειά τους. Δεν θα πάει ο αστυνομικός με τριαντάφυλλο για να χειροπεδήσει κάποιον. Είμαι πολύ σίγουρος ότι δεν έδινε τα χέρια του για να του περάσουν χειροπέδες. «Έχουν κάνει τη δουλειά τους πάρα πολύ καλά».

Νέο βίντεο ντοκουμέντο για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου – Τα χτυπήματα από αστυνομικούς

Ο πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών μιλώντας ΑΝΤ1 είπε: «Όλες οι αστυνομικές πρακτικές λένε τα ίδια πράγματα. Πάνε σε ένα συμβάν στο οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα άτομο οπλισμένο σε αμόκ. Αυτό γνωρίζουν. Τίποτα άλλο. Για να χειροπεδηθεί και να μη τραυματιστεί διερχόμενος πολίτης ή ο ίδιος αυτή είναι η πρακτική. Σ όποιον αρέσει. Οι άνθρωποι αυτοί έπρεπε μέσα σε δευτερόλεπτα να κάνουν τη δουλειά τους, εκείνη την ώρα πρέπει να προστατεύσουν τη ζωή τους, τους διερχόμενους και το άτομο που είναι σε παροξυσμό».

Από την πλευρά της η ΕΛΑΣ, με εντολή της Όλγας Γεροβασίλη, διέταξε χθες προκαταρκτική έρευνα για το επίμαχο βίντεο ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «δεν πρέπει να καταδικάζουμε εκ των προτέρων».

Η Όλγα Γεροβασίλη είπε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε άπλετο φως στη συμπεριφορά όλων των εμπλεκομένων και των 8 αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Θα δούμε αν η συμπεριφορά των αστυνομικών ήταν η δέουσα. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. έχει διατάξει συμπληρωματική έρευνα. Η αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της, αλλά υπάρχουν και κακές συμπεριφορές. Δεν πρέπει να καταδικάζουμε εκ των προτέρων και δεν μπορούμε να μιλάμε συλλήβδην για όλους. Η ομάδα ΔΙΑΣ είναι στο μάτι του κυκλώνα και αντιμετωπίζει πολύ δύσκολα περιστατικά, είναι κομμάτι του κατασταλτικού μηχανισμού. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Nα δούμε αν έχουν ξεπεράσει τα όρια του επαγγελματισμού. Η αστυνομία είναι δίπλα στον πολίτη. Δεν θα κουκουλώσουμε περιστατικά».

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.