Αχαΐα: Διαμαρτυρία παραπληγικών για την καθυστέρηση τοποθέτησης ειδικών μηχανημάτων στις παραλίες

Αχαΐα: Διαμαρτυρία Αχαΐα: Διαμαρτυρία

Την έντονη διαμαρτυρία του Παραρτήματος Αχαϊας του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών έχει προκαλέσει η καθυστέρηση εγκατάστασης των μηχανημάτων πρόσβασης Ατόμων με Παραπληγία και Κινητικές Αναπηρίας στις Παραλίες της Αχαϊας.

Οπως αναφέρουν, παρά τις δεσμεύσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας ότι οι παραλίες του νομού θα γίνουν προσβάσιμες, αυτό ακόμα δεν έχει γίνει, καθώς υπάρχουν προβλήματα και καθυστερήσεις.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών Παράρτημα Αχαΐας εκφράζει ξανά την έντονη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υπάρχουν προβλήματα και καθυστέρησής στην διαδικασία εγκατάστασης των μηχανημάτων εμβάπτισης – απαγωγής λουόμενων ΑμεΑ στις παραλίες της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας παρά την δέσμευση του Αντιπεριφερεiάρχη κ. Αλεξόπουλου ότι παραλίες της Αχαΐας γίνονται προσβάσιμες.

Ο Σύλλογός μας είχε έγκαιρα επισημάνει με την υπ’ αριθ. (7/16.2.2018) επιστολή του την σπουδαιότητα της ταχύτητας έναρξης όλων των διαδικασιών (γραφειοκρατικών τεχνοκρατικών) στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας έτσι ώστε όλα τα πρός εγκατάσταση μηχανήματα πρόσβασης ΑμεΑ στις παραλίες του Νομού μας να τοποθετηθούν στο σωστό χρόνο όντας ασφαλή πρός χρήση με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Αυτό δεν έχει μέχρι σήμερα καταστεί εφικτό και γι’ αυτό καλούμε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενεργήσουν ταχύτατα προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο η εγκατάσταση όλων των μηχανημάτων γιατί αυτά αποτελούν τη μόνη δυνατότητα επαφής των ατόμων με παραπληγία και κινητικές αναπηρίες με την θάλασσα και τις ευεργετικές της ιδιότητες».

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.