Πως θα διατηρείται πάντα το σπίτι σας καθαρό;

Μπορούμε να διατηρήσουμε το σπίτι μας καθαρό όταν τα παιδιά ξεφυτρώνουν από παντού;

Όλες μας θέλουμε να έχουμε το σπίτι μας καθαρό και τακτοποιημένο στην κάθε του λεπτομέρεια ανά πάσα στιγμή, ξέρουμε πως ρεαλιστικά είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρνουμε πάντα.

Γι' αυτό και η σύγχρονη νοικοκυρά, εργαζόμενη και μητέρα εξαντλείται κυριολεκτικά στο κυνήγι της …καθαριότητας και προσπαθεί με κάθε τρόπο γι' αυτό.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά τα απλά βήματα

1. Μην έχετε εμμονή με την καθαριότητα
Καταρχήν κάποια στιγμή θα πρέπει να αποδεχτείτε το γεγονός ότι δεν μπορείτε να γίνετε χίλια κομμάτια και να είστε παντού και σε ετοιμότητα πίσω από κάθε ζημιά ή λεκέ. Χαλαρώστε λιγάκι και μειώστε τις προσδοκίες σας, τόσο ώστε να μπορείτε ν' ανταποκριθείτε σ' αυτές. Βάλτε προτεραιότητες και ένα λογικό καθημερινό πρόγραμμα και φροντίστε να το τηρείτε χωρίς να παρεκκλίνετε. 

2. Μην φορτώνετε πολύ το σπίτι
Είναι αυτονόητο ότι ένα σπίτι «φορτωμένο» με έπιπλα, μικροαντικείμενα και διακοσμητικά είναι πολύ πιο δύσκολο -και απαιτεί περισσότερο χρόνο- να καθαριστεί και να τακτοποιηθεί. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τα ρούχα και τα παιχνίδια. Ελευθερώσετε τον χώρο σας αλλά και το αίσθημα προσφοράς που θα αποκομίσετε από την κίνηση αυτή θα είναι πολύ ουσιαστικό.

3. Ηλεκτρικό σκουπάκι: Αν δεν έχετε, να αποκτήσετε
Αυτή η μικροσυσκευή, αποτελεί τον ίσως τον καλύτερο σύμμαχό της νοικοκυράς σε καθημερινή βάση. Εύκολο στην χρήση, λύνει «επί τόπου» το πρόβλημα διατηρώντας την καθαριότητα στα… επιτρεπτά όρια αλλά και διευκολύνοντας τη γενικότερη φασίνα των χώρων του σπιτιού.

4. Μάθετε το παιδί να είναι τακτικό
Πρέπει να φροντίσετε ώστε το ίδιο το παιδί να αναλάβει τις ευθύνες του και να μάθει να τακτοποιεί το χώρο του και να μην σκορπίζει τα πράγματα και τα παιχνίδια του από «δω και από εκεί». Το να μαθαίνουμε στο παιδί μας ότι κάθε αντικείμενο έχει τη δική του θέση σημαίνει ότι το κάνουμε να σέβεται τα πράγματά του αλλά και τον κόπο των άλλων. Και στο θέμα της τάξης βασικό ρόλο παίζει το παράδειγμα των γονιών. Αν αγαπούν την τάξη και φροντίζουν να τακτοποιούν το χώρο τους, τότε και τα παιδιά μεγαλώνοντας ακολουθούν το πρότυπό τους. Και φυσικά μην ξεχνάτε να επαινείτε και να ενθαρρύνετε το παιδί για τις προσπάθειες που κάνει, κυρίως αν τακτοποιεί με δική του πρωτοβουλία, χωρίς να του ζητηθεί.

5. Εκμεταλλευτείτε τις ώρες που τα παιδιά κοιμούνται
Φροντίστε να εκμεταλλευτείτε τον χρόνο του ύπνου των παιδιών, δυστυχώς όχι για να χορέψετε, αλλά για να οργανώσετε καλύτερα τις εκκρεμότητες του νοικοκυριού σας. Έτσι, οι δουλειές σας θα γίνουν όπως πρέπει χωρίς αντιπερισπασμούς και το πιτσιρίκι σας δε θα μπορεί να «σαμποτάρει» το αποτέλεσμα της δουλειάς σας

6. Ζητήστε βοήθεια από τον σύντροφό σας
Είναι γεγονός ότι εσείς επωμίζεστε τις περισσότερες ευθύνες του σπιτιού. Αυτή η τακτική είναι λανθασμένη. Και οι δύο γονείς κουράζονται εξίσου, οπότε καλό θα ήταν να μοιραστούν κάποιες ευθύνες και εκκρεμότητες ώστε εσείς να ξεκουράζεστε και να έχετε τον ελεύθερο χρόνο να κάνετε διάφορα πράγματα για τον εαυτό σας. Και μπορεί ο σύντροφός σας να μην έχει καμία απολύτως αντίρρηση να γίνει το δεξί σας χέρι…αλλά ποτέ δεν θα μάθετε αν δεν του το ζήσετε πρώτη εσείς!

e-max.it: your social media marketing partner

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    e-max.it: your social media marketing partner