Η δύναμη της αγκαλιάς!

Το αγκάλιασμα δείχνει συναισθηματικό δέσιμο, νοιάξιμο, ψυχική εγγύτητα και ζεστασιά. Ποιος δε θέλει μια τέτοια θετική νότα στην καθημερινότητά του;

"Μην το παίρνεις αγκαλιά το μωρό, θα κακομάθει!"

"Θα σου μάθει στα χέρια και μετά… αλίμονο σου…"

Πόσοι το έχουμε ακούσει, πόσο οικείες μας ακούγονται αυτές οι φράσεις; Οι περισσότεροι από εμάς τις έχουμε ακούσει από πρόσωπα του στενού οικογενειακού μας περιβάλλοντος.

Όταν γίναμε για πρώτη φορά γονείς, πολλοί έσπευσαν να μας συμβουλεύσουν ως προς το πώς να «οριοθετούμε» τις αγκαλιές.

Η αγκαλιά, τα χάδια και η άνευ όρων αποδοχή, θα χτίσουν έναν ασφαλές συναισθηματικό δεσμό μεταξύ των γονέων και του παιδιού, τα οφέλη του οποίου θα του είναι χρήσιμα όλη του τη ζωή.

Κακομαθαίνει η αγκαλιά; Η αγκαλιά μόνο καλά μπορεί να προσφέρει.

Η φράση «έμαθε στην αγκαλιά», είναι αντιφατική, καθώς χρησιμοποιεί το ρήμα «μαθαίνω» που αφορά σε κάτι γνωστικό με την λέξη «αγκαλιά» που αντιπροσωπεύει τα συναισθήματα.

Αν μαθαίνουν κάτι τα παιδιά από την αγκαλιά, είναι η αποδοχή και η ασφάλεια.

Κάθε γονέας θα πρέπει να θέλει να βιώνουν τα παιδιά του στοργή, αποδοχή και ασφάλεια, καθώς η κοντινότητα και η προστασία, αποτελούν τις δύο από τις πιο βασικές ανάγκες, τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών.

Το φυσικό άγγιγμα και οι αγκαλιές είναι από τα ομορφότερα πράγματα που μπορεί να συμβούν σε έναν άνθρωπο, σε κάθε ηλικία και επηρεάζουν τη διάθεση, την ψυχική αλλά και τη σωματική του υγεία.

 

Δείτε το υπέροχο video:

e-max.it: your social media marketing partner

Media

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    e-max.it: your social media marketing partner