Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Ασπρόπυργο - Ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς που καίει στο Σοφό Ασπροπύργου, ενώ από το πρωί ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά από το απόγευμα του Σαββάτου είχε κατεύθυνση προς ένα λατομείο στην περιοχή, αλλά υπήρχαν πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία και χαράδρες που δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Το πρωί της Κυριακής (6.8.2023) η μεγάλη πυρκαγιά είχε περιοριστεί σε χαράδρα, ενώ στην περιοχή δρουν 100 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών με 4 οχήματα από τη Ρουμανία.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο όλο το βράδυ

Πλέον όμως, η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη και στο σημείο επιχειρούν από το πρωί της Κυριακής και εναέρια μέσα, με στόχο να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά.

Από νωρίς χθες, πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού από αέρος 4 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα (το ένα συντονιστικό). Από εδάφους επιχειρούσαν όλο το ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Συνδρομή παρείχαν, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες της Περιφέρειας, ενώ έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα έργου για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Υπό έλεγχο μια άλλη φωτιά στον Ασπρόπυργο σε χώρο με υλικά ανακύκλωσης
Εν τω μεταξύ υπό έλεγχο τέθηκε μια ακόμα πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί το απόγευμα σε χώρο με υλικά ανακύκλωσης, αλλά παραμένουν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της.

#ΦΩΤΙΑ #ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.