Κίνηση: Πόσες... μέρες ζωής «κολλάει» στους δρόμους μέσα σε ένα χρόνο ο μέσος Αθηναίος οδηγός

Κίνηση: Πόσες... μέρες ζωής Κίνηση: Πόσες... μέρες ζωής

Έως και 78 ώρες ετησίως (πάνω από τρεις ημέρες από τη ζωή του), χάνει ο μέσος οδηγός στην Αθήνα λόγω της κίνησης, όπως «αποκαλύπτουν» τα στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας INRIX.

Το 2022, τα νούμερα δείχνουν ότι η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας επιδεινώθηκε 11%, συγκριτικά με το 2021. Αν και η κίνηση εμφανίζεται μειωμένη κατά 27% σε σχέση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία του κορονοϊού, η Αθήνα βρίσκεται πιο ψηλά στη λίστα με τις πόλεις που εμφανίζουν τη χειρότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Συγκεκριμένα, για το 2022, η μεγαλύτερη πόλη της χώρας μας βρέθηκε στην 15η θέση της λίστας, από την 23η που βρισκόταν το 2021, με τη μέση ταχύτητα να μην ξεπερνά τα 22,5 χιλιόμετρα την ώρα.

Το Λονδίνο είναι στην «κορυφή» της... ταλαιπωρίας στο δρόμο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, όπου ο μέσος οδηγός έχασε περίπου 156 ώρες εξαιτίας της κίνησης, με το Σικάγο των ΗΠΑ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, έχοντας 155 χαμένες ώρες.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Παρίσι. με 138 χαμένες ώρες.

Με πληροφορίες από inrix.com και ertnews.gr.

#ΚΙΝΗΣΗ #ΔΡΟΜΟΙ #ΟΔΗΓΟΙ #ΕΡΕΥΝΑ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.