Υπόθεση παιδοβιαστών στα Σεπόλια: «Η Πολιτεία εγκατέλειψε την 12χρονη στην τύχη της»

Υπόθεση παιδοβιαστών στα Υπόθεση παιδοβιαστών στα

Δύο μήνες έχουν περάσει από την προφυλάκιση του Ηλία Μίχου και της μητέρα της 12χρονης στα Σεπόλια - που βιαζόταν συστηματικά από άνδρες έναντι αμοιβής, σε μια από τις υποθέσεις που συγκλόνισαν την ελληνική κοινή γνώμη και παραμένει σε πλήρη εξέλιξη.

Λίγες υποθέσεις έλαβαν τόση δημοσιότητα όσο εκείνη της 12χρονης στα Σεπόλια που - σύμφωνα με καταγγελίες - έχει «ξεχαστεί» από τις αρμόδιες Αρχές, που θα έπρεπε να φροντίσουν για τις συνθήκες διαβίωσης αλλά και τη ψυχική της υγεία.

Τα παιδιά της πολυμελούς οικογένειας φιλοξενήθηκαν για λίγες ημέρες στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ τώρα απολαμβάνουν αποκλειστικά της φροντίδα της γιαγιάς τους, καθώς η μητέρα τους είναι προφυλακισμένη και ο πατέρας του αντιμετωπίζει προβλήματα κατάχρησης ουσιών.

Πέρα από κάποιες τυπικές πρώτες επισκέψεις τις πρώτες ημέρες των γεγονότων, δεν υπήρξε καμία προσπάθεια ουσιαστικής προσέγγισης της πολυμελούς οικογένειας του 12χρονου κοριτσιού και των προβλημάτων που βιώνει, καταγγέλλει η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα.

Σε επιστολή προς τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, που κοινοποιείται σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, σημειώνεται πως η 12χρονη και τα αδέλφια της δεν είχαν:

Καμία ηθική-κοινωνική στήριξη όταν δέχονταν μια άγρια πολιορκία απο τα ΜΜΕ, αλλά και επιθέσεις σε μέλη της οικογένειας για τον βιασμό - εκμετάλλευση που είχε δεχτεί η μικρή.

Καμία ψυχολογική στήριξη με κατάλληλους επιστήμονες και ειδικούς, ακόμα και σε μέλη της οικογένειας που είχαν και έχουν ειδική ανάγκη.

Καμία υλική στήριξη για τις ανάγκες της καθημερινής διαβίωσης της οικογένειας και των αναγκών που υπάρχουν σε ζητήματα εκπαιδευτικά (μιας και τα παιδιά με όλα αυτά τα γεγονότα είχαν αρκετές ημέρες να πάνε σχολείο). Έχουν αφεθεί στην τύχη τους να τα βγάλουν πέρα εντελώς απροστάτευτοι.

Βγαίνοντας τα παιδιά από το «Χαμόγελο του παιδιού», δεν υπήρξε καμμία προετοιμασία υποδοχής. Δεν μπορεί οι κοινωνικές υπηρεσίες να το βλέπουν σαν μια ακόμη υπόθεση, χρειάζεται να σκύψουν πάνω σε ότι αντιμετωπίζει η οικογένεια.

Η γιαγιά με την πενιχρή σύνταξη της, καλείται σήμερα να στηρίξει 4 ανήλικα παιδιά. Θα μπορέσει να ανταποκριθεί; Θα την αφήσουμε στην τύχη της και την φιλανθρωπία με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει;

#ΣΕΠΟΛΙΑ #ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΕΣ #12χρονη #ΒΙΑΣΜΟΣ #ΗΛΙΑΣ_ΜΙΧΟΣ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.