Ακρίβεια: Στα ύψη οι τιμές και στα ψάρια, σαρδέλα σε τιμή... αστακού

Ακρίβεια: Στα ύψη οι τιμές Ακρίβεια: Στα ύψη οι τιμές

Η ακρίβεια «χτυπάει αλύπητα» τη χώρας με τις τιμές σε όλα τα προϊόντα να αυξάνονται και οι καταναλωτές δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά και έχουν κόψει από παντού. Πλέον η σαρδέλα κοντεύει να στοιχίζει όσο ένας... αστακός.

Το mega βρέθηκε μαζί με ψαράδες και φαίνεται πόσα ψάρια θα βγάλει ο ψαράς, πόσο θα τα αγοράσει ο έμπορος, και πόσο θα καταλήξουν να κοστίζουν στο πιάτο μας.

«Αυτά είναι τα ψάρια μας…σαρδέλα».

Οι ώρες της δουλειάς καθημερινά μπορεί να φτάσουν και τις 15 όμως το αποτέλεσμα δεν δικαιώνει τις θυσίες. Όπως θα πουν η διαδρομή από την Καβάλα για Σαμοθράκη ή και Λήμνο έχει πλέον το τριπλάσιο κόστος σε πετρέλαιο από ότι παλιά.

«Κάψαμε 1500 ευρώ βγάλαμε 30-40 κιλά ψαριά».

Με την επιστροφή στο λιμάνι τα ψάρια θα φύγουν για την αγορά ενώ η σαρδέλα θα φτάσει με τους νέους τιμοκατάλογους στα εστιατόρια λόγω ενεργειακού κόστους να κοστίζει στο πιάτο μας

Στα ύψη η σαρδέλα Στο καΐκι: 1€-4€/κιλό Στον πάγκο: 5€-9€/κιλό Στο εστιατόριο: 12€ κιλό
ή 8€ /μερίδα (200-250γρ), δηλαδή 32€-40€ /κιλό

Έτσι η τιμή φτάνει να είναι ακόμα και 10 φορές πάνω στο πιάτο μας από την ώρα που η σαρδέλα βγήκε από τα δίχτυα.

#ΣΑΡΔΕΛΑ #ΨΑΡΙ #ΨΑΡΙΑ #ΑΥΞΗΣΕΙΣ #ΤΙΜΕΣ #ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.