«Αντίστροφη μέτρηση» για τους 3 νέους σταθμούς Μετρό: Ποιοι είναι και πότε θα λειτουργήσουν

«Αντίστροφη μέτρηση» για «Αντίστροφη μέτρηση» για

Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να παραδοθούν στην κυκλοφορία οι τρεις νέοι σταθμοί του μετρό, με τους οποίους ανοίγει ο δρόμος... για τον Πειραιά.

Μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα τεθούν σε λειτουργία οι τρεις τελευταίοι σταθμοί της επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά, σύμφωνα και με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε τοποθέτησή του από τα έδρανα της Βουλής την Τετάρτη.

Το περασμένο σαββατοκύριακο, άλλωστε, οι σταθμοί Νίκαια, Αγία Βαρβάρα και Κορυδαλλός παρέμειναν κλειστοί προκειμένου να γίνουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια με τους συρμούς προς τον Πειραιά.

Οι νέοι σταθμοί που θα λειτουργήσουν σε λιγότερο από έναν μήνα είναι:

Τα Μανιάτικα, το Δημοτικό Θέατρο και το Λιμάνι.

Τα δοκιμαστικά δρομολόγια της Γραμμής 3 έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 132.000 πολίτες θα κινούνται στη γραμμή 3, με σήραγγα μήκους 7,6 χλμ. και 6 νέους σύγχρονους σταθμούς: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο.

Η νέα γραμμή θα ενώσει το λιμάνι του Πειραιά με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σε λιγότερο από 1 ώρα, και θα ανακουφίσει τον Πειραιά από το κυκλοφοριακό, 23.000 λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους ημερησίως, κάτι που σημαίνει 120 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα λιγότεροι.

Ο σταθμός του μετρό θα βρίσκεται κοντά στον ηλεκτρικό και τις στάσεις των λεωφορείων και σχεδόν κάτω από τον σημερινό σταθμό της Γραμμής 1 (Πειραιάς-Κηφισιά).

Κάπως έτσι θα γίνει ο μεγαλύτερος συγκοινωνιακός κόμβος της Αττικής, διαθέτοντας 2 σταθμούς μετρό, προαστιακό, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, και τα ακτοπλοϊκά καράβια.

Σημειώνεται, τέλος, πως με την έναρξη λειτουργίας των τριών νέων σταθμών αναμένεται να κοπούν αρκετές λεωφορειακές γραμμές σύνδεσης με τους Δήμους Νίκαιας και Κορυδαλλού.

#ΜΕΤΡΟ #ΠΕΙΡΑΙΑΣ #ΣΤΑΘΜΟΙ #ΣΤΑΘΜΟΙ_ΜΕΤΡΟ #ΛΙΜΑΝΙ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.