Ποια είναι η κατάλληλη σχολική τσάντα;

Σε λίγες ημέρες ξεκινάνε τα σχολεία, τα προνήπια, οι παιδικοί σταθμοί αρά και οι σχολικές υποχρεώσεις, οι αγορές μας για γραφική ύλη αλλά και για σχολικές τσάντες.

Άπειρα τα σχέδια και οι επιλογές για τους γονείς και ευτυχώς και πολλές οικονομικές επιλογές.

Για αυτό προσοχή στην τσάντα που θα διαλέξετε. Ας δούμε τι είναι αυτό που θα προσέξετε πέρα από τα όμορφα χρώματα και τις πρακτικές θήκες ή την μεγάλη χωρητικότητα.

Η ιδανική τσάντα για τους μικρούς μπόμπιρες

Η κατάλληλη σχολική τσάντα είναι καταρχάς αυτή που φοριέται στην πλάτη, διαθέτει έναν εύκαμπτο σκελετό και ιδανικά δένει και στη μέση για να μοιράζεται το βάρος της, αντί να επιβαρύνει μόνο τους ώμους και τη σπονδυλική στήλη. Τα λουριά της θα πρέπει να είναι ρυθμιζόμενα ανάλογα με το ύψος του παιδιού και η πλάτη της τσάντας που ακουμπάει στο παιδί να είναι κατασκευασμένη από ειδικό υλικό. Θα ήταν καλύτερο να επιλέξετε μια υφασμάτινη τσάντα γιατί είναι πιο ελαφριά σε σχέση με την δερμάτινη, αλλά έχετε και περισσότερες επιλογές με ζωγραφιές, κόμιξ και αγαπημένους ήρωες. Αν την βρείτε και με ενσωματωμένα ροδάκια ακόμα καλύτερα και πιο ξεκούραστα για τους λιλιπούτειους μαθητές. Όσον αφορά το εσωτερικό της τσάντας, διαλέξτε μια τσάντα με εσωτερικές θήκες και ξεχωριστούς χώρους για να τοποθετούνται τα σχολικά είδη, γιατί παίζει ρόλο για τη μέση η σωστή τοποθέτηση του περιεχομένου. Τοποθετήστε τα βαρύτερα αντικείμενα πιο κοντά στην πλάτη του παιδιού και τα ελαφρύτερα μακριά απ' αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση, μεταφέρεται το κέντρο βάρους του φορτίου της τσάντας μακρύτερα από τη σπονδυλική στήλη του παιδιού και προκαλεί μεγαλύτερες καταπονήσεις στην πλάτη του. Σιγουρευτείτε ότι τα αντικείμενα δεν μετακινούνται μέσα στην τσάντα του παιδιού σας, ενόσω αυτό κινείται. (Χρησιμοποιήστε τις θήκες της τσάντας.) Είναι επίσης σημαντικό, να μην πάτε μόνοι σας στο κατάστημα, αλλά με το παιδάκι σας. Θα πρέπει να του αρέσει η τσάντα του και να είναι και... στη μόδα. Τα παιδάκια επηρεάζονται ιδιαίτερα από την μόδα και από αυτά που φοράνε ή κρατάνε οι υπόλοιπο συμμαθητές τους. Μια τσάντα λοιπόν που δεν θα είναι στη μόδα και την διαλέξατε μόνη σας ή του την έφερε δώρο η γιαγιά του, (που είναι και μιας κάποιας ηλικίας), μπορεί να κάνει το παιδί να την κρατάει λανθασμένα, π.χ. στον έναν ώμο, κάτι που μπορεί να επιβαρύνει τη σπονδυλική του στήλη.

Συχνά βλέπουμε στο δρόμο μικρά παιδάκια, φορτωμένα με κάτι τεράστιες τσάντες σε σχέση με το ύψος τους. Η τσάντα επιβάλλεται να είναι προσαρμοσμένη στο μέγεθος του παιδιού. 

Δώστε προσοχή στο βάρος της γεμάτης τσάντας. Δεν πρέπει να ζυγίζει παραπάνω από το 10% του βάρους του παιδιού.

Τέλος, προσοχή στο πώς θα κρατάει το παιδάκι τη τσάντα.

Απαγορεύεται το κράτημα με το ένα χέρι, καθώς και η μεταφορά της από τον ένα ώμο.

Επιπλέον, αν το παιδάκι σκύβει όταν είναι φορτωμένο με την τσάντα, ελέγξτε το βάρος της και ρυθμίστε καλύτερα τα λουράκια πλάτης.

e-max.it: your social media marketing partner

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    e-max.it: your social media marketing partner