Ετοιμάζοντας το Βρεφικό Δωμάτιο

Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει και εσείς πρέπει να ετοιμάσετε την "φωλιά" του μωρού σας.

Το βρεφικό δωμάτιο είναι η «φωλίτσα» του μωρού σας.

Είναι ο ιδιωτικός του χώρος, όπου θα περνά τις περισσότερες ώρες του από την στιγμή που θα έρθει στον κόσμο.

Γι' αυτό, λοιπόν, θα πρέπει να είναι ιδανικά φτιαγμένο, ώστε να του προσφέρει άνεση, ασφάλεια και θαλπωρή.

Όταν διακοσμείτε το βρεφικό δωμάτιο να θυμάστε πως η όραση του μωρού δεν θα αναπτυχθεί πλήρως μέχρι να γίνει ενός έτους.

Για ένα νεογέννητο, οι μεγάλες αντιθέσεις ανάμεσα σε μαύρο και λευκό, κεντρίζουν περισσότερη ώρα το ενδιαφέρον του. Στον τρίτο μήνα, το μωράκι σας θα αρχίσει να ψάχνει με τα μάτια του πράγματα που βρίσκονται πιο μακριά, όπως για παράδειγμα, στην άλλη άκρη του δωματίου. Το μωράκι σας δεν θα μπορεί να διακρίνει τα χρώματα μέχρι να γίνει τεσσάρων μηνών, ούτε να εστιάσει το βλέμμα του σε κάτι που βρίσκεται σε απόσταση πάνω από μισό μέτρο, αλλά θα έλκεται από τα βασικά χρώματα. Για να καταλάβετε περίπου πώς βλέπει το μωράκι σας, αλληθωρίστε και κοιτάξτε τριγύρω στο δωμάτιο. Παρατηρήστε πόσο πιο εύκολο είναι να διακρίνετε οτιδήποτε μαύρο, λευκό ή κόκκινο και πώς οι παστέλ αποχρώσεις θολώνουν. Τα έντονα σχέδια είναι επίσης πιο εύκολο να τα δει από ότι τα πιο αχνά.

Όσο η όραση του μωρού σας συνεχίζει να ωριμάζει, όλα τα χρώματα τις ίριδας σιγά-σιγά θα αρχίσουν να του αποκαλύπτονται.

Επομένως ίσως να πρέπει να επιλέξετε ένα ζωντανό χρώμα για το βρεφικό δωμάτιο. Επίσης στα μωρά αρέσουν πολύ τα περιστρεφόμενα γιατί καθώς στριφογυρίζουν ελκύουν το ενδιαφέρον του. Το μικρό σας, στην αρχή, θα επεξεργαστεί το περιστρεφόμενο προσπαθώντας να καταλάβει αν είναι κάτι ζωντανό ή εάν το ίδιο το μωρό προκαλεί την περιστροφή του.

Προσαρμόστε και άλλα παιχνίδια στα κάγκελα της κούνιας έτσι ώστε το μωράκι σας να αρχίσει να τα παρατηρεί και κάποια στιγμή να τα φτάσει. Υπάρχουν αρκετά μαλακά παιχνιδάκια που μπορούν ακόμα και να τυλιχτούν στα κάγκελα της κούνιας. Ένα πλαστικό καθρεφτάκι θα κεντρίσει σίγουρα το ενδιαφέρον του μωρού σας από τον δεύτερο ή τρίτο μήνα.

Ένα μουσικό κρεμαστό παιχνιδάκι θα το ευχαριστήσει.

Μπορείτε επίσης αν θέλετε να βάλετε ένα μουσικό κουτί κάπου στο βρεφικό δωμάτιο. Μέχρι το δεύτερο μήνα το μωράκι σας θα κοιτάζει προς τον ήχο. Αλλά μην ξεχνάτε πώς η καλύτερη πηγή μουσικής είστε εσείς. Τραγουδάτε στο μωράκι σας συχνά.

Μια από τις πιο ευχάριστες γωνιές στο σπίτι που θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα είναι το μέρος που θηλάζετε το μωράκι σας ή το ταΐζετε με το μπιμπερό.

Πολλοί γονείς αγοράζουν μια κουνιστή καρέκλα που τοποθετούν στο δωμάτιο τους ή στο βρεφικό δωμάτιο.

Άλλοι γονείς, τοποθετούν τα αξεσουάρ διατροφής σε ένα καλαθάκι που έχουν δίπλα στο καναπέ ή σε μια αναπαυτική πολυθρόνα.

Χρήσιμο και άνετο θα ήταν επίσης να έχετε δίπλα σας και το τηλέφωνο.

e-max.it: your social media marketing partner

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    e-max.it: your social media marketing partner