Κλειστά σήμερα 14/6 τα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας - 24ωρη απεργία των εργαζομένων

Κλειστά σήμερα 14/6 τα Κλειστά σήμερα 14/6 τα

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας, διεκδικώντας την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τη Παρασκευή 14-6-2019 απεργούμε για να διεκδικήσουμε την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης και να διατρανώσουμε τη άποψή μας για τον Κανονισμό Εργασίας.

Η Διοίκηση της Εθνικής, ερμηνεύοντας τα σημεία των καιρών (;!) θεώρησε ότι μπορεί να απαιτεί την αλλαγή του Κανονισμού Εργασίας βάζοντας μάλιστα αυτόν τον όρο ως προαπαιτούμενο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων της Επιχειρησιακής Σύμβασης.

Η προσπάθειά για το κουρέλιασμα του κανονισμού εργασίας έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια με τους συμβούλους-ειδικούς συνεργάτες να αυξάνονται καθημερινά, τις φήμες για εργασία 24 x 7 (εργασία 7 ημερών) να κυκλοφορούν στους διαδρόμους και τους συναδέλφους και συναδέλφισσες μέσω τρίτων εταιρειών με εικονικές εργολαβίες, να βγάζουν σε ορισμένες περιπτώσεις όλη τη δουλειά -αφού οι συνάδελφοι τραπεζοϋπάλληλοι έχουν φύγει με «εθελουσία»- μη έχοντας κανένα από τα δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων, με μισθούς των 600 ευρώ και καμία τύχη για εξέλιξη και αναγνώριση του κόπου τους.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι, ειδικά όσοι έχουμε ήδη βιώσει – ως πρώην εργολαβικοί – την «ευελιξία» στην εργασία, δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο τον Κανονισμό Εργασίας, διεκδικώντας την ένταξη σε αυτόν και όλων όσοι εργάζονται στην Εθνική Τράπεζα. Είμαστε σταθερά αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης του με καταγγελίες και ελέγχους από την Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Θα δώσουμε ξεκάθαρη απάντηση για αυτό – προς κάθε κατεύθυνση – με την καθολική συμμετοχή μας στην απεργία της Παρασκευής 14/6.

Σας ενημερώνουμε ότι και σε αυτή την απεργία, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ., θα δοθεί αποζημίωση στα μέλη του Συλλόγου μας, ίση με το 70% του ποσού της περικοπής λόγω συμμετοχής στην απεργία».

e-max.it: your social media marketing partner

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    e-max.it: your social media marketing partner