Συγκλονίζει η αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε άγρια στη Λάρισα: «Μου έκανε μεγάλη ζημιά, το πρόσωπό μου είναι παραμορφωμένο»

Συγκλονίζει η αστυνομικός Συγκλονίζει η αστυνομικός

«Μου έκανε μεγάλη ζημιά, το πρόσωπό μου είναι παραμορφωμένο», λέει η αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύζυγό της στη Λάρισα - 

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της 43χρονης αστυνομικού από τον σύζυγό της, στη Λάρισα. Η άτυχη γυναίκα νοσηλεύεται με πολλαπλά τραύματα στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Έχει βαρά τραύματα σε νεφρούς, σπλήνα, πλευρά και το πρόσωπο.

Η 43χρονη αξιωματικός της Αστυνομίας, μητέρα δυο μικρών παιδιών, που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον 53χρονο σύζυγό της, τα ξημερώματα της Πέμπτης μίλησε για τον εφιάλτη που έζησε από την άγρια μανία του συντρόφου της. «Μου έκανε μεγάλη ζημιά. Το πρόσωπό μου είναι παραμορφωμένο. Με χτύπησε στην κοιλιά και το πρόσωπο. Χρειάστηκε να κάνω επέμβαση στους νεφρούς», είπε αστυνομικός.

Η απόφαση της γυναίκας να χωρίσει τον επιχειρηματία, επειδή σύμφωνα με το περιβάλλον της δεν άντεχε άλλο όσα περνούσε μαζί του, φαίνεται πως ήταν η αφορμή για τον άγρια κακοποίησή της. Οι φωνές της γυναίκας ξύπνησαν τους γείτονες που ευτυχώς κάλεσαν την Αστυνομία η οποία έφτασε άμεσα. «Ανέβηκε από το ισόγειο στον πρώτο όροφο του σπιτιού. Δεν μέναμε μαζί εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, από τότε που του είχα ζητήσει να χωρίσουμε. Μου επιτέθηκε αμέσως με τα χέρια, έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Προσπαθούσε συνεχώς να με πείσει να μην χωρίσουμε. Στο παρελθόν τον είχα μηνύσει για απειλή. Ήταν η πρώτη φορά που άπλωσε χέρι πάνω μου», δήλωσε η γυναίκα στην ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης αποκάλυψε πως «αν αργούσε πέντε λεπτά η Άμεση Δράση, θα την είχε σκοτώσει» καθώς ο σύζυγός της της επιθέτηκε «με κλωτσιές και με μπουνιές στο πρόσωπο, στο κεφάλι». «Την έσερνε από τα μαλλιά, την χτύπαγε στην κοιλιακή χώρα, της έκανε ζημιά στο νεφρό, πήγαινε για να τη σκοτώσει», συμπλήρωσε.

Ψυχολόγοι της Αστυνομίας βρέθηκαν δίπλα στην αστυνομικό και στα δυο μικρά παιδιά της, που βρίσκονται με τη γιαγιά τους, η οποία δήλωσε: «Την απειλούσε ακόμη και ότι θα της πάρει τα παιδιά αν τον χώριζε. Η κόρη μου έκανε υπομονή για τα παιδιά. Δεν άντεξε άλλο και πήρε την απόφαση να τον αφήσει, όμως αυτός την σκότωσε στο ξύλο».

Επικοινώνησε μαζί της ο Οικονόμου

Με την αστυνομικό επικοινώνησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου που ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάστασή της. Η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: «Η δραστική αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί πάγια προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Διαθέτουμε, πια, το απαραίτητο νομικό οπλοστάσιο και τους υποστηρικτικούς θεσμούς για να περιορίσουμε στο ελάχιστο δυνατό τέτοιου είδους φαινόμενα».

Σημειώνεται ότι ο δράστης του ξυλοδαρμού συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενδοοικογενειακή βία, και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Σοκ προκάλεσε η άγρια επίθεση ενός 52χρονου στη σύζυγό του τα ξημερώματα της Πέμπτης, με την γυναίκα να μεταφέρεται εντέλει στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με σοβαρά τραύματα αλλ΄α και ρήξη νεφρού. Οι γιατροί του Γ.Ν.Λ. φρόντισαν από την πρώτη στιγμή τη Λαρισαία και τώρα δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της, καθώς η ίδια αναρρώνει μετά τον άγριο ξυλοδαρμό. Ο 52χρονος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και ετοιμάζεται να απολογηθεί ενώπιον των εισαγγελέα και του ανακριτή τη Δευτέρα.

«Τέτοιο περιστατικό ξυλοδαρμού δεν έχω δει ποτέ ξανά»

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, Αθανάσιος Νταβούρας, ανέφερε πως η 43χρονη είναι μια  αγαπημένη του φίλη, « από τα πιο γλυκά κορίτσια της Διευθυνσης Αστυνομίας Λάρισας».

«Τέτοια κακοποιητική συμπεριφορά δεν μας είχε γίνει γνωστή, ίσως να υπήρχε ένταση στην οικογένεια, αλλά δεν γνωρίζαμε κάτι τέτοιο», είπε ερωτηθείς για το αν γνώριζε τι συνέβαινε. «Αν το γνωρίζαμε θα κάναμε τα πάντα. Δεν το γνωρίζω αν έχει συλληφθεί ξανά. Τον γνώριζα τον σύζυγο και λυπάμαι πολύ που αυτός ο άνθρωπος είχε καταλάβει ένα μέρος της κοινωνικής μου ζωής. Δεν θέλω ούτε να τον βλέπω».

«Η συνάδελφος έφτασε στις πρώτες βοηθειες με μεγάλη πίεση 5. Ήταν λίγο πριν πεθάνει. Της έκαναν ανάνηψη και μπόρεσαν να τη σώσουν. Δίνει μάχη και είναι ένα σακατεμένο κορμί. Δεν είμαι σε θέση να πω αν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Όταν είσαι από την κορυφή ως τα νύχια κακοποιημένος, αυτό εγκυμονεί κινδύνους».

«Τα παιδιά ήταν εκτός σπιτιού την ώρα που έγινε το περιστατικό και τώρα τα παρακολουθεί ψυχολόγος» είπε στη συνέχεια ο κ.Νταβούρας, προσθέτοντας: «Είναι το πιο δυνατό περιστατικό ξυλοδαρμού που έχω δει. Τέτοιο περιστατικό ξυλοδαρμού δεν έχω ξαναδεί. Ούτε σε καυγάδες του δρόμου δεν έχω δει τόσο δυνατό περιστατικό».

Επικοινωνία Οικονόμου με το θύμα

Σημειώνεται πως τηλεφωνική επικοινωνία με την αξιωματικό της Αστυνομίας που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τον σύζυγό της είχε το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο υπουργός ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στην 43χρονη και της μετέφερε την συμπαράσταση του Σώματος. Η τηλεφωνική συνομιλία έγινε παρουσία του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, ενώ ο Γιαννης Οικονόμου ενημερώθηκε από τον διοικητή του Γ.Ν. Λάρισας για την κατάσταση της υγείας της αξιωματικού.

Όπως αναφέρει, επιπροσθέτως, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

«Η δραστική αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί πάγια προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Διαθέτουμε, πια, το απαραίτητο νομικό οπλοστάσιο και τους υποστηρικτικούς θεσμούς για να περιορίσουμε στο ελάχιστο δυνατό τέτοιου είδους φαινόμενα».

#ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ #ΛΑΡΙΣΑ #ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ #ΣΥΖΥΓΟΣ #ΤΡΑΥΜΑΤΑ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.