Αυτός ήταν για την Αθήνα ο θερμότερος Ιούλιος από το... 1860

Αυτός ήταν για την Αθήνα ο Αυτός ήταν για την Αθήνα ο

Τα θερμόμετρα του μοναδικού στην Ελλάδα μετεωρολογικού σταθμού που λειτουργεί επί 160 χρόνια, επιβεβαιώνουν ότι ο Ιούλιος ήταν και για την Αθήνα... χωρίς προηγούμενο.

Δεν πρόκειται για ακραίο ρεκόρ ημέρας αλλά ρεκόρ διαρκείας καθώς επί 16 ημέρες η μέση θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 βαθμούς - με μέγιστη τιμή τους 42,8 βαθμούς Κελσίου - εξήγησε την Παρασκευή ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Προστέθηκαν όλες οι μέγιστες θερμοκρασίες του μήνα και διαιρέθηκαν με το 31 για να προκύψει η μέση μέγιστη θερμοκρασία των 37, 1 βαθμών που ισοδυναμεί με τον πιο ζεστό μήνα από το 1860. Η προηγούμενη αναφορά ήταν οι 36,9 βαθμοί Κελσίου του 2012.

«Δεν ζήσαμε κάτι ακραίο σε μία ημέρα. Η μεγαλύτερη μέγιστη θερμοκρασία των 42,8 βαθμών Κελσίου, είναι η τέταρτη υψηλότερη με το ρεκόρ να παραμένει στον Ιούνιο του 2007 με 44.8 βαθμούς Κελσίου.

Σχολιάζοντας, ωστόσο, το δημοσίευμα του Bloomberg για «νέο ρεκόρ Αυγούστου», ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος ήταν καθησυχαστικός: Δε νομίζω ότι μπορεί να ξαναγίνει την ίδια χρονιά.

#ΚΑΙΡΟΣ #ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΣ_ΣΤΑΘΜΟΣ #ΙΟΥΛΙΟΣ #ΚΑΥΣΩΝΑΣ #ΖΕΣΤΗ #ΑΘΗΝΑ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.