Τέμπη: Μαραγκός που πήγαινε στο Άγιο Όρος επέστρεψε με το ίδιο τρένο, «15 ημέρες δεν μπορούσα να κοιμηθώ»

Τέμπη: Μαραγκός που πήγαινε Τέμπη: Μαραγκός που πήγαινε

Ένας από τους επιβάτες που έζησε τη φρίκη των Τεμπών, που είναι μαραγκός στο Άγιος Όρος, μιλά για πρώτη φορά για τη μοιραία βραδιά.

Ο Γιώργος Καπιοτέλης επέβαινε στο μοιραίο τρένο των Τεμπών. Βρίσκονταν στο έκτο βαγόνι του intercity και πήγαινε στο Άγιο Όρος, καθώς εργάζεται ως μαραγκός σε μοναστήρι.

«Είναι η πρώτη φορά που μιλάω. Ήθελα πρώτα να το δεχτώ εγώ μέσα μου. Επιστρέφοντας πήρα το ίδιο τρένο. Δεν αισθάνθηκα φόβο. Η ζωή συνεχίζεται. Αν μου το έλεγε κάποιος αυτό στις αρχές, μπορεί να μην το έκανα», δήλωσε σήμερα, επιστρέφοντας με την ίδια αμαξοστοιχία στην Αθήνα για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Δεν ξεχνά όσα διαδραματίστηκαν εκείνο το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Όπως είπε, όταν βγήκε από το βαγόνι και αισθάνθηκε ότι ήταν καλά, το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να βοηθήσει τους άλλους συνεπιβάτες του.

«Από τη στιγμή που ήμουν καλά ήθελα να βοηθήσω. Αν είχα χτυπήσει, μπορεί κι εγώ να είχα φύγει. Υπήρχαν και άλλα παιδιά, όπως ο Άγγελος. Ανοίξαμε τις πόρτες για να φύγουν πρώτα τα άτομα που μπορούσαν να περπατήσουν από το πέμπτο και έκτο βαγόνι. Μετά πήγαμε στο τρίτο που ήταν αναποδογυρισμένο. Βγάλαμε αρκετά άτομα, δεν είχε καθόλου φως. Μπήκα εγώ μέσα, έφεξε ο Άγγελος. Βρήκαμε τρία άτομα. Μας είπαν ότι ήταν δύο ζωντανοί και μια νεκρή κοπέλα. Καλέσαμε βοήθεια. Και εκεί που είχα μείνει μόνος μου με τα παιδιά, ακούσαμε μια φωνή που έλεγε "Είμαι και εγώ εδώ, βοήθησε με" και ήταν τελείως χαμηλά, κάτω από το βαγόνι», περιέγραψε μιλώντας στο Star.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στιγμάτισε τον Γιώργο για πάντα. Οι επόμενες μέρες που ακολούθησαν ήταν δύσκολες, με τον ίδιο να αποκαλύπτει ότι επί 15 ημέρες δεν κατάφερε να κοιμηθεί: «Αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν το λες ατύχημα, το λες ανευθυνότητα. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Να είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει. Ο Θεός και η Παναγία να δώσουν κουράγιο στα δικά τους πρόσωπα να το ξεπεράσουν».

#ΤΕΜΠΗ #ΤΡΕΝΟ #ΑΓΙΟ_ΟΡΟΣ #ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ_ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ #ΜΑΡΑΓΚΟΣ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.