Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Θα εκτεθεί η σορός του για λίγες ώρες στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, ποιοι θα παραστούν στην κηδεία του

Τέως βασιλιάς Τέως βασιλιάς

Η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου φαίνεται πως θα τεθεί τελικά σε 4ωρο προσκύνημα, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη, πριν την εξόδιο ακολουθία.

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη θα βρίσκεται η σορός του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου από τις 06:00 έως τις 10:00 την Δευτέρα.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι οι πολίτες που επιθυμούν θα μπορούν να προσέλθουν στο παρεκκλήσι προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών. Αμέσως μετά, η σορός του τέως Βασιλιά θα μεταφερθεί στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι.

Ποιοι θα παραστούν

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, θα παραστούν τόσο ο Bασιλιάς Φίλιππος ΣΤ’ και η σύζυγός του Λετίθια όσο και ο αυτοεξόριστος Βασιλιάς Χουάν Κάρλος Α.

Στην Αθήνα βρίσκεται ήδη η Βασιλομήτωρ Σοφία, αδελφή του Κωνσταντίνου Β. Στην πρωτεύουσα αναμένεται να φτάσει τόσο η Βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα Β’, η οποία και υπενθυμίζεται πως είναι αδελφή της Άννας Μαρίας, όσο και ο Πρίγκιπας της Δανίας Φρειδερίκος, ανιψιός του Κωνσταντίνου.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η εκπροσώπηση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Πιθανότατα στην κηδεία να παραστεί τόσο η βασιλική Πριγκίπισσα Αννα, η οποία και βρισκόταν ήδη στην Κύπρο τις τελευταίες ημέρες, όσο κι ο πρίγκιπας Εδουάρδος, ο πιο μικρός γιος της Ελισάβετ.

Μάλιστα δεν είναι απίθανο να μεταβεί στην Ελλάδα και ο πρίγκιπας διάδοχος Ουίλιαμ, καθώς ο Κωνσταντίνος ήταν νονός του, ενώ ο Ουίλιαμ έχει βαφτίσει έναν εγγονό του, τον Κωνσταντίνο – Αλέξιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία στην κηδεία τουλάχιστον 20 εστεμμένων ή μελών από βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται οτι χθες το πρωί, έφτασαν στο Τατόι η σύζυγος του τέως βασιλιά, Αννα-Μαρία, ο γιος του Νικόλαος και η σύζυγός του, Τατιάνα Μπλάτνικ, οι αδερφές του, Ειρήνη και Σοφία, ο μικρός του γιος Φίλιππος με τη σύζυγό του, Νίνα Φλορ, και η βασιλομήτωρ της Ισπανίας, Σοφία.

Φανερά συγκινημένοι επισκέφτηκαν τους βασιλικούς τάφους όπου στο χώρο βρίσκονται για τρίτο 24ωρο ειδικά συνεργεία για την απομάκρυνση κορμών και κλαδιών των καμένων δέντρων αλλά και για τον καλλωπισμό.

tatoi1.png

Δύο εναλλακτικά σχέδια για τα μέτρα ασφαλείας

«Βλέποντας και κάνοντας» για την Ελληνική Αστυνομία, αναφορικά με το σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας για τη νεκρώσιμο ακολουθία και την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Οι επικεφαλής αξιωματικοί δεν γνωρίζουν ακόμη ποιοι και πόσοι θα είναι οι προσκεκλημένοι, πότε θα έρθουν, πού θα διαμείνουν και πώς θα κινηθούν.

Ωστόσο τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν κάνει έναν πιλοτικό σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας, με τη συμμετοχή περίπου 1.500 αστυνομικών. Η ανησυχία των επικεφαλής αξιωματικών αφορά κυρίως στον αριθμό και στη διαχείριση των πολιτών που θα συγκεντρωθούν στη Μητρόπολη Αθηνών, αν και η γεωγραφία του σημείου είναι βατή για την υλοποίηση του αστυνομικού σχεδιασμού, ωστόσο «πονοκέφαλο» αποτελεί το ανοικτό πεδίο στο σημείο ταφής στο Τατόι.

Το προσχέδιο των μέτρων έχει δύο εναλλακτικές εφαρμογής, καθώς τα μέτρα ασφαλείας στην περίπτωση που θα έρθουν ο βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας, ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας, η βασίλισσα Μαργαρίτα Β’ της Δανίας, ο βασιλιάς Γουλιέλμος της Ολλανδίας και άλλοι είναι αυτά που λαμβάνονται στις επισκέψεις αρχηγών κρατών. Για μέλη βασιλικών οικογενειών που δεν έχουν θρόνο, το επίπεδο των μέτρων ασφαλείας είναι χαμηλότερης έντασης.

Στο εσωτερικό της Μητρόπολης Αθηνών, η προσέλευση των προσκεκλημένων θα είναι ονομαστικοποιημένη, ενώ εξωτερικά θα υπάρχει σηματοδοτημένη περίμετρος, εμπόδιο για τους πολίτες που θα βρεθούν εκεί, και ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Ο έλεγχος πρόσβασης στο σημείο ταφής είναι προβληματικός, καθώς είναι ένας ανοικτός χώρος, με τους αστυνομικούς να σχεδιάζουν μια μεγάλη ακτίνα ασφαλείας γύρω από το συγκεκριμένο σημείο, ενώ κάποιοι ένστολοι θα παραμείνουν εκεί και μετά την ταφή. Κλοιοί ασφαλείας θα σχηματιστούν και γύρω από τα σημεία διαμονής των προσκεκλημένων που θα παραμείνουν στην Αθήνα μετά την κηδεία και ταφή.

teos-1-960x600.jpg

Ποιοι θα δώσουν το παρών - Γκρίνια στη ΝΔ

Τώρα η ανησυχία στο κυβερνητικό επιτελείο είναι αν, πόσοι και ποιοι θα επιλέξουν να παραβρεθούν τη Δευτέρα στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Επίσημο «απαγορευτικό» δεν έχει δοθεί, όμως κάποια μηνύματα έχουν φτάσει ήδη στην «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Βέβαιο θεωρείται ότι το παρών θα δώσει η Ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, βαφτιστήρα του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ σχεδόν ανακοίνωσε την πρόθεση του να παραστεί στην κηδεία ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης

Ερωτηματικό υπάρχει για τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και για κάποιους υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι με αναρτήσεις τους για τον θάνατο του τέως Βασιλιά «‘έκλειναν το μάτι» στους φιλοβασιλικούς ψηφοφόρους. Για παράδειγμα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης θεωρείται απίθανο να παραστεί, ενώ οι υπουργοί Ανάπτυξης ΄Αδωνις Γεωργιάδης και Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης θα βρίσκονται στο εξωτερικό. Άγνωστο είναι ακόμη τι θα πράξει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

#ΤΕΩΣ_ΒΑΣΙΛΙΑΣ #ΒΑΣΙΛΙΑΣ_ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ #ΚΗΔΕΙΑ #ΛΑΙΚΟ_ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ #ΜΕΤΡΑ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.