Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τη Δευτέρα η κηδεία του στη Μητρόπολη Αθηνών -Ποιοι θα παρευρεθούν στην εξόδιο ακολουθία

Τέως βασιλιάς Τέως βασιλιάς

Ως ιδιώτης θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ενώ έχει ήδη αποκλειστεί το ενδεχόμενο για λαϊκό προσκύνημα. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στη Μητρόπολη Αθηνών, ποιοι θα παρευρεθούν.

Πληροφορίες ήθελαν μέλη της οικογένειας να επιθυμούν η σορός του τέως βασιλιά να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη, σενάριο όμως που απορρίφθηκε από την κυβέρνηση.

Το ζήτημα της τελετής και ταφής του πρώην μονάρχη αποτελούσε σημαντικό «αγκάθι» και η οικογένειά του προσπαθούσε όλες τις προηγούμενες μέρες να διευθετήσει μία σειρά από νομικές εκκρεμότητες.

Αυτό που πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι πως η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα πραγματοποιηθεί στο Τατόι, δίπλα στους τάφους των γονέων του, Παύλου και Φρειδερίκης.

Στην Εξόδιο Ακολουθία αναμένεται να χοροστατήσει ο Αριχεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ποιοι θα παρευρεθούν στην εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη

Με εκπροσώπους βασιλικών οικογενειών απ’ όλη την Ευρώπη αναμένεται να κατακλυστεί την προσεχή Δευτέρα η Μητρόπολη Αθηνών.

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου εκτιμάται ότι θα είναι ο διάδοχος του βασιλικού θρόνου Γουίλιαμ, βαφτισιμιός του εκλιπόντα. Επίσης εκπροσώπους θα στείλουν οι βασιλικές οικογένειες της Δανίας, της Σουηδίας, της Ισπανίας και της Νορβηγίας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Στην Αθήνα βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη η αδερφή του Σοφία, επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας, αφού ταξίδεψε απευθείας από το Βατικανό, όπου είχε μεταβεί στην κηδεία του Βενέδικτου XVI, εκπροσωπώντας την Ισπανία, συνοδευόμενη από τον υπουργό εξωτερικών.

Όλα δείχνουν ότι θα παρευρεθεί και ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, κουνιάδος του εκλιπόντος που τα τελευταία τρία χρόνια ζει μόνιμα στο Αμπού Ντάμπι.

#ΤΕΩΣ_ΒΑΣΙΛΙΑΣ #ΚΗΔΕΙΑ #ΤΑΤΟΙ #ΘΑΝΑΤΟΣ #ΒΑΣΙΛΙΑΣ_ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.