Που θα «ρίξει» καταιγίδες -Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Δ. Παπαϊωάννου

Που θα «ρίξει» καταιγίδες Που θα «ρίξει» καταιγίδες

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Τετάρτη με τα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Χαλκιδική, τα Δωδεκάνησα και πιο τοπικά στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Επιπλέον, τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τη δυτική και ιδίως τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο κυρίως το πρωί. Βροχές θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου το πρωί στην τελευταία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα νότια τμήματά της.

Τέλος, στις Σποράδες και την Εύβοια λίγες μπόρες θα σημειωθούν το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία και θα σημειωθούν ασθενή φαινόμενα που πάνω από τα 700 στη δυτική Μακεδονία και πάνω από τα 900-100 μέτρα στη δυτική Θεσσαλία θα μεταφράζονται σε ασθενείς χιονοπτώσεις.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές οπότε και τοπικά στα ηπειρωτικά και κυρίως τη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο θα σημειωθεί παγετός.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ, εκτός από το νότιο-νοτιοανατολικό που θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 5-7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις παροδικά πιο αυξημένες το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15-16oC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις πιο αυξημένες στα ανατολικά του νομού. Μπόρες και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην ανατολική Χαλκιδική (Άγιο όρος). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12oC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ.

#ΚΑΙΡΟΣ #ΚΑΙΡΟΣ_ΑΥΡΙΟ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.