Προειδοποίηση Παπαζάχου: Το συγκεκριμένο ρήγμα μπορεί να δώσει σεισμό 6 ρίχτερ

Προειδοποίηση Παπαζάχου: Προειδοποίηση Παπαζάχου:

«Το ρήγμα των Ψαχνών μπορεί να δώσει σεισμό 6 Ρίχτερ», σημειώνει ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, αναφορικά με τη σεισμική δόνηση των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε τα Ψαχνά Ευβοίας το μεσημέρι της Τετάρτης (28/12). 

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα για τη μετασεισμική ακολουθία στην ευρύτερη περιοχή, ενώ οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

«Το ρήγμα που υπάρχει εκεί και διαμορφώνει όλη την λεκάνη των Ψαχνών είναι ένα μεγαλύτερο ρήγμα που είναι γνωστό. Το ρήγμα αυτό έχει την ικανότητα να κάνει σεισμό της τάξης των 6 Ρίχτερ. Αυτό δεν σημαίνει πως κάθε φορά που γίνεται σεισμός σε ένα ρήγμα, το οποίο μπορεί να δώσει τέτοιο μέγεθος, ότι μπορεί να γίνει σεισμός 6 Ρίχτερ. Απλά επειδή υπάρχει αυτή η δυνατότητα και δεν ξέρουμε την κατάσταση του ρήγματος κρατησαμε μία επιφύλαξη. Προς το παρόν, η ακολουθία έχει περιοριστεί σε ένα μικρό μήκος», συμπλήρωσε ο κ. Παπαζάχος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να σημειωθεί ισχυρότερος μετασεισμός, ο οποίος μπορεί να φτάσει και τα 4,5 Ρίχτερ. «Παρότι η ακολουθία εξελίσσεται με μικρούς σεισμούς, μεγέθους 3,5 Ρίχτερ, είναι πολύ υποτονική. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τις επόμενες ημέρες θα εκδηλωθούν ισχυρότεροι μετασεισμοί. Στην πιο φυσιολογική περίπτωση οι μετασεισμοί μπορούν να φτάσουν μέχρι 4,5 Ρίχτερ», επισήμανε ακόμα.

#ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ #ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ #ΡΗΓΜΑ #ΡΙΧΤΕΡ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.