Βαρύς «πονοκέφαλος» το ενεργειακό κόστος για τους εμπόρους, τι λέει ο Σταύρος Καφούνης στο Dnews

Βαρύς «πονοκέφαλος» το Βαρύς «πονοκέφαλος» το

Μεγάλες ανατιμήσεις στα βασικά καταναλωτικά αγαθά προβλέπουν οι έμποροι ενόψει της δύσκολης φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου.

Μάλιστα, σημειώνουν ότι εάν δεν καλυφθεί το ενεργειακό κόστος και δεν αυξηθούν κατώτατος μισθός και συντάξεις ώστε να κινηθεί λίγο ο κόσμος, τότε η κατάσταση θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Όπως επισημάνει στα Dnews, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, οι καταστηματάρχες σε ένδυση, υπόδηση και έπιπλα καταφέρνουν μέχρι τώρα να απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος των πληθωριστικών πιέσεων που κινούνται με φρενήρεις ρυθμούς άνω του 11%.

Ωστόσο «εάν δεν ενισχυθούμε και αυτό αναμένουμε από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα», δηλώνει ο κ. Καφούνης. Παράλληλα εισηγείται την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος ή τη μείωση του κατά 50%, κάτι άλλωστε που αποτελεί δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το ενθαρρυντικό είναι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ότι υπάρχει μεγάλη αποκλιμάκωση στις τιμές των ναύλων, ωστόσο οι ζημιές από την ισοτιμία του δολαρίου εκτοξεύουν το κόστος των εισαγωγών.

Όσον αφορά τους τζίρους των εμπορικών καταστημάτων κατά τους θερινούς μήνες, σύμφωνα με την έρευνα που παρουσίασε ο Εμπορικός Σύλλογος προσεγγίζουν αλλά δεν φτάνουν τα επίπεδα του 2019.

«Τέσσερα στα δέκα καταστήματα επηρεάζονται άμεσα από τον τουρισμό και ως εκ τούτο όταν φύγουν οι τουρίστες τα μαγαζιά θα αντιμετωπίσουν ζητήματα επιβίωσης», σημειώνει ο κ. Καφούνης ζητώντας παροχή κινήτρων ώστε να εξακολουθήσουν τη λειτουργία τους.

#ΕΜΠΟΡΟΙ #ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ #ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ_ΣΥΛΛΟΓΟΣ_ΑΘΗΝΩΝ #ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ #ΤΖΙΡΟΣ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.