Πυροσβεστική: Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν σε Αχαΐα και Φωκίδα, έχει ελεγχθεί η φωτιά στο Σχηματάρι

Πυροσβεστική: Ισχυρές Πυροσβεστική: Ισχυρές

Για δύο φωτιές στις οποίες επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής σε έκτακτη ενημέρωση. Ενώ κάλεσε σε επαγρύπνηση τους πολίτες για την Τρίτη.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν – σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό – στις φωτιές που μαίνονται στις Πόρτες Αχαΐας και στο Σερνικάκι Φωκίδας. Σύμφωνα με τον ίδιο η φωτιά στο Σχηματάρι έχει ελεγχθεί.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής ανέφερε ακόμα ότι είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε μια σειρά περιοχές την Τρίτη λόγω υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων.

«Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 52 δασικές πυρκαγιές. Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας αντιμετωπίζονται πολλές ενεργές καύσεις, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβετικές δυνάμεις με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στο Σχηματάρι το πρωί έχει ελεγχθεί. Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στο Σερνικάκι Φωκίδας χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή, ενώ για την αντιμετώπισή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Τρίτη, Αττική, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά Ανατολικού Αιγαίου, αναμένονται εξαιρετικά μεγάλες θερμοκρασίες και ισχυρότατοι άνεμοι. Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες. Όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε εγρήγορση».

#ΦΩΤΙΕΣ #ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ #ΑΧΑΙΑ #ΦΩΚΙΔΑ #ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.