Ανατροπή στην ποινή για το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου: Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια, αποφυλακίζεται σε δύο μήνες

Ανατροπή στην ποινή για το Ανατροπή στην ποινή για το

Το δικαστήριο είχε ομόφωνα αποφασίσει να μην χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση για τους δύο κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία.

Έκπληξη προκαλεί η ανατροπή της απόφασης που είχε εκδοθεί στις 3 Μαΐου για το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από 2 μήνες έγινε δεκτό - σύμφωνα με το dikastiko.gr που επικαλείται τους συνηγόρους του - το αίτημα αναστολής της ποινής για τον μεσίτη, ο οποίος όπως και ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη.

Υπενθυμίζεται πως το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας είχε επιβάλλει την ποινή κάθειρξης των 10 ετών χωρίς ελαφρυντικά στον κοσμηματοπώλη και το μεσίτη.

Οι δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι κατά πλειοψηφία για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία, ενώ όπως είχε προτείνει ο εισαγγελέας Σωτήρης Μπουγιούκος είχε γίνει δεκτό να μην χορηγηθεί στους κατηγορούμενους αναστολή, αλλά να ξεκινήσουν την έκτιση της ποινής τους - με τον μεσίτη να οδηγείται στη φυλακή, ενώ ο κοσμηματοπώλης θα εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή του καθώς διανύει το 77ο έτος της ηλικίας του.

«Ο Ζακ Κωστόπουλος ουδέποτε επιτέθηκε κατά των κατηγορούμενων»

Όπως πάντως επισημαινόταν στην εισαγγελική πρόταση του κ. Μπουγιούκου που έγινε δεκτή δεν έπρεπε να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορουμένους, οι οποίοι ζήτησαν να τους χορηγηθούν αυτά του σύννομου βίου, των μη ταπεινών αιτίων και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

«Η συμπεριφορά και η δράση τους ενέχουν στοιχεία τιμωρητικής διάθεσης» υποστήριξε ο εισαγγελέας στο δικαστήριο προσθέτοντας: «ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος ουδέποτε επιτέθηκε κατά των κατηγορούμενων αφού ήταν εγκλωβισμένος και εκείνοι ασφαλείς. Αποδείχθηκε ότι εκείνοι του επιτέθηκαν. Από τον τρόπο δράση τους και τη συμπεριφορά τους προκύπτει ότι κανένα ελαφρυντικό δεν θα πρέπει να τους αναγνωριστεί».

#ΖΑΚ_ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ #ΠΟΙΝΗ #ΑΝΑΣΤΟΛΗ #ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.