Μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία, κρίσιμη η κατάσταση - Νύχτα «κόλαση», εκκενώθηκαν οικισμοί

Μάχη με τις φλόγες στην Μάχη με τις φλόγες στην

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν μεγάλη «μάχη» καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να οριοθετήσουν τις διάσπαρτες εστίες της φωτιάς προκειμένου να μην επεκταθεί.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ήλιδας, Ιωάννης Λυμπέρης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, τόνισε πως «η κατάσταση είναι κρίσιμη, αλλά γλιτώσαμε του οικισμούς που κινδύνευαν».

Ο κ. Λυμπέρης ανέφερε επίσης πως έχει μειωθεί και η ένταση των ανέμων, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα καταφέρουν να ελέγξουν τη φωτιά μέσα στην ημέρα.

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν, από νωρίς σήμερα το πρωί, ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτες, Αχαΐας και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην γειτονική περιφερειακή ενότητα της Ηλείας.

Παράλληλα, επιχειρούν και ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί και αποτελούνται από 195 πυροσβέστες, με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο, «Όλυμπος».

fotia111

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Ακόμη, με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγου Αλέξη Ράπανου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς, για τη διερεύνηση των αιτιών που την προκάλεσαν.

Επί τόπου βρίσκονται περισσότεροι από 130 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περίπου 45 οχήματα.

{https://www.youtube.com/watch?v=22_NdDXe7Ik}

Φόβος να μην ξεφύγει προς τη Λάττα

Χθες αργά το βράδυ δόθηκε εντολή εκκένωσης και για ακόμα τρεις οικισμούς καθώς, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, το πύρινο μέτωπο κατευθυνόταν προς τις κοινότητες, Κότρωνα και Καραγιαννέικα.

fotia117

Έτσι δόθηκε εντολή εκκένωσής τους, με τις δυνάμεις να προσπαθούν να ανακόψουν τη φωτιά πριν φθάσει στην ορεινή κοινότητα, Λάττα.

#ΦΩΤΙΑ #ΗΛΕΙΑ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.