Σε εξέλιξη το θρίλερ με το φλεγόμενο πλοίο: Tρεις Έλληνες μεταξύ των 14 αγνοουμένων, ταυτοποιήθηκαν οι 278 (βίντεο)

Σε εξέλιξη το θρίλερ με το Σε εξέλιξη το θρίλερ με το

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν ήδη ταυτοποιηθεί 278 από τους 290 επιβάτες του «Euroferry Olympia» το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες ανοιχτά του νησιού της Κέρκυρας

Από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έχει ξεσπάσει πυρκαγιά σε επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο, που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι.

Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στο πλοίο, αλλά και ένα ρυμουλκό που επιχειρεί και αυτό στην κατάσβεση της φωτιάς.

Επιχειρούν, παράλληλα, τρία ελικόπτερα, ενώ σε εξέλιξη είναι επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την ιταλική πλοιοκτήτρια εταιρεία Grimaldi Lines, αγνοούνται συνολικά 14 άτομα - μεταξύ των οποίων 3 Έλληνες.

Σημειώνεται πως υπάρχουν αναφορές για άτομα που επέβαιναν στο πλοίο χωρίς να περιλαμβάνονται στη λίστα επιβατών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πρώτο σκάφος που προσέγγισε το φλεγόμενο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο ήταν ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στη δύναμη της Frontex που έτυχε να είχε μεταβεί στην Κέρκυρα για επισκευές και επέστρεφε στην Ιταλία.

Ευρισκόμενο πλησίον του Euroferry Olympia έσπευσε πρώτο και βοήθησε στη διαδικασία εκκένωσής του.

Δύο άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο πλοίο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας Βούλγαρος και ένας Τούρκος υπήκοος βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο πλοίο μέχρι αυτή την ώρα.

Γίνεται προσπάθεια, μέσω επικοινωνίας με τους εγκλωβισμένους, να φτάσουν τα δύο άτομα στο κατάστρωμα και από εκεί να τους παραλάβει ελικόπτερο Super Puma.

5515086

Με ασφάλεια επιβιβάστηκαν 278 άτομα

Η πυρκαγιά πιθανότατα ξεκίνησε από το τρίτο κατάστρωμα, ενώ σύμφωνα με τη λίστα επιβατών στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Από τους επιβαίνοντες 21 είναι Έλληνες, 14 επιβάτες και 7 άτομα από το πλήρωμα.

Ο πλοίαρχος του πλοίου με το που ξεκίνησε η φωτιά ζήτησε την άμεση εγκατάλειψή του, ενώ σε σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ιταλικής Ακτοφυλακής επιβιβάστηκαν με ασφάλεια 278 άτομα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό, έδωσε άμεσα εντολή για πλήρη κινητοποίηση πλωτών και εναέριων μέσων για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει διαρροή καυσίμων

 Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιταλική πλοιοκτήτρια εταιρεία Grimaldi Lines,  μέχρι τώρα δεν υπάρχουν προβλήματα που να αφορούν διαρροή καυσίμων στη θάλασσα».

«Δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί η συνολική σταθερότητα του σκάφους», υπογράμμισε παράλληλα η εταιρεία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο κατάστρωμα Νο3 του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''EUROFERRY OLYMPIA'' σημαίας Ιταλίας, ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 1 Ν/Γ ΛΣ, ένα σκάφος ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, δύο (02) παραπλέοντα πλοία, δύο (02) ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο Λ.Σ, δύο (02) ελικόπτερα της Π.Α., καθώς και ένα ελικόπτερο του Π.Ν., ενώ αναμένεται να καταπλεύσει και η φρεγάτα «Ύδρα». Επίσης στην περιοχή σπεύδουν δύο (2) ρυμουλκά σκάφη, ρυμουλκό/ πυροσβεστικό καθώς και αντιρρυπαντικό σκάφος ΛΣ. Σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις πληρώματος και επιβατών που κατέθεσε ο πλοίαρχος του πλοίου στην Ηγουμενίτσα, πριν τον απόπλου του, στο “EUROFERRY OLYMPIA” επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των επιβαινόντων του πλοίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Πλήρης καταγραφή και ταυτοποίηση των επιβαινόντων στο πλοίο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα. Στην περιοχή επικρατούν βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 4 μποφόρ.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό, έδωσε άμεσα εντολή για πλήρη κινητοποίηση πλωτών και εναέριων μέσων για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου. Τέλος, κάθε νεότερη εξέλιξη σχετικά με το περιστατικό θα γνωστοποιείται άμεσα με νεότερες ανακοινώσεις.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.