Print this page

Διαβάστε 6 tips για να αγαπήσει το μωρό σας τη θάλασσα

Πως και πως περιμένουμε την πρώτη φορά στην θάλασσα με το μωρό μας! Γεμάτοι ενθουσιασμό αλλά και ανησυχίες για το αν θα του αρέσει και αν θα υπάρξουν εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουμε.

Ενημερωθείτε σωστά και ακολουθήστε αυτές τις 6 συμβουλές για να βοηθήσετε το μωρό σας να απολαύσει τις “βουτιές” στη θάλασσα στις πρώτες οικογενειακές σας διακοπές:

1. Ξεκινήστε από τη μπανιέρα

Η πρώτη επαφή με το νερό γίνεται στην μπανιέρα του σπιτιού, εκεί που το περιβάλλον είναι γνώριμο, οικείο και ευχάριστο. Δοκιμάστε να ρίξετε σιγά-σιγά νερό στο κεφάλι του (με ένα μπολ) για να αρχίζει να συνηθίζει την αίσθηση του νερού στο πρόσωπο. Επαναλάβετε την διαδικασία και παίξτε με το μωρό σας.

2. Το σωστό "timing"

Τα παιχνίδια με το νερό μπορούν να ξεκινήσουν από τη στιγμή που “πέσει” ο ομφάλιος λώρος (δες εδώ “πώς θα φροντίσεις τον ομφάλιο λώρο σωστά“), δηλαδή όταν το μωρό είναι ακόμα μηνών. Όσο πιο νωρίς εξοικειωθεί με το νερό, τόσο πιο ευχάριστη θα είναι για αυτό η εμπειρία του στη θάλασσα. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό να το συζητάτε με τον παιδίατρό σας και να ακολουθείτε τις συμβουλές του.

3. Ελέγξτε την θερμοκρασία

Τα μωρά δεν έχουν αποκτήσει ακόμα την ικανότητα να ρυθμίζουν πλήρως την θερμοκρασία του σώματός τους. Για αυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, ώστε να μην καταχωρηθεί ως “κακή” η εμπειρία της θάλασσας, στην περίπτωση που το παιδί κρυώνει.
Αν η θάλασσα δεν είναι τόσο ζεστή, μπορείτε να βάζετε το παιδί μέσα αλλά μετά από 10′ είναι προτιμότερο να βγαίνει από το νερό για λίγο. Έχετε το νου σας στα χείλη και στα δάχτυλά του, καθώς αν το παιδί κρυώνει τότε θα αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα και να "μωβίζουν".

4. Προσοχή στα φουσκωτά παιχνίδια

Από τα πρώτα απαραίτητα που αγοράζουμε ή μας κάνουν δώρο για την παραλία, είναι αυτή η σαμπρέλα με τρύπες για να περνούν τα ποδαράκια του μωρού. Πολλές φορές όμως αυτό το παιχνίδι, το οποίο πιστεύουμε ότι θα αγαπήσει το μωρό μας, το γεμίζει με φόβο και ανασφάλεια αν η μετάβαση από την αγκαλιά γίνει γρήγορα.
Αν δεν θέλει ακόμα να μπει στην σαμπρέλα, μη το πιέσετε. Δοκιμάστε την επόμενη φορά και φροντίστε να έχετε πάντα σωματική επαφή με το μωρό σας, κρατώντας του τα ποδαράκια και τα χεράκια.
κορυφή

5. Το μωρό έχει “τον πρώτο λόγο”

Κάποια μωρά λατρεύουν το νερό και την αίσθηση που τους χαρίζει, από την πρώτη κιόλα στιγμή. Άλλα πάλι, φοβούνται και αγχώνονται στην επαφή μαζί του.
Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, μη φοβάστε, δεν κάνατε κάτι λάθος.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να “ακούτε” αυτό που θέλει να σας πει το παιδί με το κλάμα του και με όλες του τις αντιδράσεις και φυσικά να μην το πιέσετε να κάνει κάτι, αν δεν νιώθει έτοιμο για αυτό. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, βγείτε από τη θάλασσα, στεγνώστε το με μια πετσέτα, αλλάξτε του ρούχα και αφήστε το να χαλαρώσει παίζοντας.

6. Διασκεδάστε το

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να αισθανθεί ασφαλές και σίγουρο ένα παιδί, από το να έχει κοντά το γονέα του, να του χαμογελά και να διασκεδάζει μαζί του. Μπείτε παρέα στη θάλασσα, ενθαρρύνετέ το να δεχτεί το νέο περιβάλλον και απολαύστε τα πρώτες του εμπειρίες στη θάλασσα.

 

Πηγή



Related items