Οι έφηβοι σήμερα πιο δεμένοι με την οικογένεια

Οι έφηβοι κάνουν όλο και λιγότερο σεξ και προτιμούν να περνούν χρόνο με τις οικογένειές τους και να διατηρούν ρομαντικές σχέσεις στο διαδίκτυο, όπως προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύει το BBC.

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε ανάμεσα σε 1.000 νέους 16 έως 18 ετών προέκυψε ότι οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας πίνουν λιγότερο.

Σύμφωνα με την Βρετανική Συμβουλευτική Υπηρεσία για τις Εγκυμοσύνες (BPAS), αυτό ίσως να εξηγεί την ραγδαία πτώση του αριθμού των εφηβικών κυήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2007.

Τα δύο τρίτα των εφήβων που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι δεν έχουν κάνει ποτέ σεξ και το 24% ότι δεν έχουν πιει ποτέ αλκοόλ.

Η έκθεση της BPAS ανέφερε ότι η σημερινή γενιά εφήβων εμφανίζεται πιο λογική, περισσότερο επικεντρωμένη στις σπουδές και στη μελλοντική καριέρα και θέλει να αποφύγει την εγκυμοσύνη.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 80% από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι οι καλές επιδόσεις στις εξετάσεις ή η επιτυχία στην καριέρα της επιλογής τους είναι η πρώτη τους προτεραιότητα σε σχέση με το 68% που απάντησαν ότι το πιο σημαντικό κατά την κρίση τους είναι να περνούν χρόνο με τους φίλους τους.

Οι νέοι σήμερα είναι επίσης πιθανότερο να θεωρούν ότι ο χρόνος με την οικογένειά τους είναι πολύ σημαντικός, περισσότερο και απ΄ό,τι με τους φίλους.

 

Πηγή

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.