Print this page

Όμορφη το καλοκαίρι με 5 απλά tips!

H ομορφιά δεν θέλει κόπο απλά θέλει τρόπο. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, όταν θέλουμε να είμαστε χαλαρές και ξεκούραστες (αλλά χωρίς να θυσιάσουμε την εμφάνισή μας) μερικά απλά tips αρκούν για να εξωτερικεύσουν τον πιο όμορφο εαυτό μας!

1. Προστατευτείτε από τον ήλιο

Σίγουρα γνωρίζετε ότι πρέπει να φοράτε πάντα αντηλιακό και να το ανανεώνετε κάθε δύο ώρες ή κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα.

Όμως η αντηλιακή προστασία του δέρματος δεν πρέπει να τελειώνει όταν φεύγετε από την παραλία.

Οι ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο εξακολουθούν να επιδρούν έως και έξι ώρες μετά, γι' αυτό αφού επιστρέψετε στο σπίτι από τη θάλασσα ή την πισίνα, κάντε ένα ντους και απλώστε σε όλο το σώμα μια κρέμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνη C, E και εκχύλισμα πράσινου τσαγιού για να εξουδετερώσετε τη δράση τους.

2. Μακιγιάζ στη στιγμή

Στις διακοπές, το έντονο μακιγιάζ είναι περιττό. Το μόνο που χρειάζεστε για να δώσετε γοητευτική όψη και λάμψη σε όλο το πρόσωπο είναι ένα κραγιόν.

Επιλέξτε μία από τις φωτεινές αποχρώσεις της μόδας, όπως το κόκκινο του καρπουζιού ή το φούξια και προτιμήστε να είναι σε ματ υφή που αντέχει περισσότερο στις υψηλές θερμοκρασίες.

Και ένα κόλπο για να μην σας φεύγει: βάλτε το χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας και πιέζοντας το χρώμα στα χείλη για ενσωματωθεί καλύτερα στην επιδερμίδα. Στη συνέχεια πιέστε ένα χαρτομάντιλο με τα χείλη για να φύγει η επιπλέον ποσότητα και βάλτε άλλη μία στρώση με το δάχτυλο.

3. Μην ξεχνάτε το αντηλιακό στα χέρια

Όχι μόνο είναι από τα σημεία που εκτίθενται περισσότερο στην ηλιακή ακτινοβολία -επειδή είναι πάντα ακάλυπτα- αλλά και από αυτά που προδίδουν πιο έντονα το πέρασμα του χρόνου.

Προστατέψτε τα χέρια σας ώστε να δείχνουν πάντα νεανικά, βάζοντας αντηλιακό στις ράχες και τα δάχτυλα κάθε πρωί. Και φροντίστε να έχετε πάντα αντηλιακό μαζί σας όπου κι αν είστε για να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή.

4. Φροντίστε τα μαλλιά σας

Το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας ξηραίνουν και ταλαιπωρούν τα μαλλιά. Προσθέστε σ' αυτό το καθημερινό λούσιμο, το styling και την ηλιακή ακτινοβολία και μπορείτε εύκολα να καταλάβετε γιατί τα μαλλιά υποφέρουν τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού.

Για να τα φροντίσετε και να τα προστατέψετε από την ξηρότητα, το σπάσιμο και τη θαμπή όψη, το καλοκαίρι αντικαταστήστε τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε (σαμπουάν, μαλακτικό, μάσκα κ.λ.π.) με άλλα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για κατεστραμμένα μαλλιά, τα οποία περιέχουν πιο πλούσιους ενυδατικούς παράγοντες και συστατικά όπως κερατίνη, που τα κάνουν πιο λεία και όμορφα τόσο στην εμφάνιση όσο και στο άγγιγμα.

5. Χρησιμοποιήστε σωστά το αποσμητικό σας

Μοιάζει αυτονόητο, όμως στην πραγματικότητα οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε το αποσμητικό μας με λάθος τρόπο!

Ο σωστός είναι να το εφαρμόζουμε το βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο (και όχι μετά το πρωινό ντους) ώστε τα συστατικά του να έχουν στη διάθεσή τους τον απαραίτητο χρόνο για να μπλοκάρουν τους ιδρωτοποιούς αδένες.

Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσετε και από τα λευκά σημάδια που συχνά σχηματίζονται στα ρούχα όταν ντύνεστε λίγα λεπτά αφότου βάλετε το αποσμητικό σας.

Related items