Mετά την καισαρική...

Τα συναισθήματα που έχει μία γυναίκα όταν γεννά με καισαρική ποικίλουν.

Μπορεί να νιώθει μια χαρά αλλά μπορεί να νιώθει θλίψη ή απογοήτευση που δεν κατάφερε να γεννήσει με τον κλασικό τρόπο.

Επίσης, αν η καισαρική προκύψει την τελευταία στιγμή, μπορεί να είναι σοκαριστικό.

Συνήθως χρειάζονται μερικές εβδομάδες μέχρι την πλήρη σωματική ανάρρωση.

Στην καθημερινότητά σας, θα χρειαστείτε σίγουρα βοήθεια σε δουλειές που περιλαμβάνουν σκύψιμο, τέντωμα ή σηκώματα.

Άρα θα πρέπει κάποιος άλλος να βάζει ηλεκτρική σκούπα στο σπίτι. Και φυσικά απαγορεύεται να σηκώνετε βάρη ή να οδηγείτε όσο επουλώνεται η πληγή.

Φροντίστε τον εαυτό σας με ένα χαλαρό περίπατο στη γειτονιά και φάτε λαχανικά και φρούτα για να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα.

Εξίσου σημαντικό είναι να κοιμάστε και να ξεκουράζεστε όσο περισσότερο μπορείτε ώστε να έχετε ενέργεια και για το μωρό.

Αν θηλάσετε, οι πιο βολικές στάσεις για τη δική σας περίπτωση είναι να είστε καθιστή με ένα μαξιλάρι στα πόδια για να στηρίζεται το παιδί και να προστατεύετε την πληγή σας ή να κρατάτε το μωρό κάτω από τη μασχάλη με τα πόδια του να είναι προς την πλάτη σας.

Αν έχετε κολπική αιμορραγία, είναι φυσιολογικό λόγω της αφαίρεσης του πλακούντα από τη μήτρα. Το αίμα συνήθως διαρκεί το πολύ 6 εβδομάδες και σταδιακά μειώνεται η ροή.

Μπορείτε να πάρετε παυσίπονα τις πρώτες ημέρες, αλλά πάντα συμβουλευόμαστε το γιατρό ώστε να μην δημιουργήσουμε περαιτέρω προβλήματα.

Η τομή της καισαρικής πρέπει να είναι καλυμμένη με αδιάβροχο ύφασμα ώστε να μπορείτε να κάνετε μπάνιο. Όταν βγει, πλένετε τοπικά την περιοχή και στεγνώνετε με μία πετσέτα.

Οι μελανιές και η φαγούρα γύρω από το τραύμα είναι φυσιολογικές. Είναι προτιμότερο να φοράτε χαλαρά ρούχα και να είστε προσεκτικές τις πρώτες εβδομάδες.

Προσοχή: Οι ενδείξεις μόλυνσης είναι ο πόνος, η κοκκινίλα, το οίδημα και η άσχημη μυρωδιά στην πληγή και θα πρέπει να ενημερώσετε άμεσα το γιατρό.

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.