8 πράγματα που πρέπει να έχετε μαζί σας στην παραλία με το παιδί

Ο καιρός αλλά και τα μικρά μας, μικρά αλλά και μεγάλα θέλουν δροσερές βουτιές στην θάλασσα...

Οργανωθείτε εγκαίρως, κάντε τις αγορές σας (μαγιώ, αντηλιακό, ψάθα, κα) και ετοιμάστε την τσάντα θαλάσσης.

Αν βέβαια συνοδεύετε ένα ή δυο τρεις μικρούς γλυκούς κολυμβητές θα χρειαστείτε και κάτι παραπάνω.

Δημιουργήσαμε μια λίστα με αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να περιέχει μια βρεφική/παιδική τσάντα θαλάσσης:

1. Δεύτερο μαγιό 

Ένα δεύτερο μαγιό είναι απαραίτητο σε κάθε τσάντα θαλάσσης μικρού αλλά και μεγάλου.

Δεν είναι υγιεινό να στεγνώνει το μαγιό πάνω σας πόσο μάλλον στα μωρά που έχουν περισσότερες ευαισθησίες από τους ενήλικες και χρειάζονται άμεση φροντίδα.

2. Δύο πετσέτες θαλάσσης

Άκρως απαραίτητη και όχι μόνο μια – μια δεν είναι ποτέ αρκετή.
Χρειάζεστε μια πετσέτα για να το σκουπίσετε και μια να απλώσετε στην άμμο τις ώρες που θα παίζει.

Στην αγορά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από παιδικές πετσέτες, βαμβακερές και απορροφητικές, με κουκούλα ή χωρίς για να κρατήσετε το μωρό σας στεγνό και ζεστό.

3. Αντηλιακό

Το πρώτο σε σπουδαιότητα, όσον αφορά την προστασία του μωρού σας από τα την ηλιακή ακτινοβολία, είναι το αντηλιακό. Επιλέξτε για το μικρό σας μια αντηλιακή κρεμά υψηλής ποιότητας με φυσικά αντηλιακά φίλτρα.

4. Καπέλο

Απαραίτητο αξεσουάρ από την στιγμή που θα ξεκινήσετε από το σπίτι, μέχρι την ώρα που θα επιστρέψετε, εκτός και αν έχει δύσει ο ήλιος. Δεν ξεχνάμε ότι το παιδί πρέπει να το φοράει και κατά τη διάρκεια που κάνει μπάνιο, αλλά και όση ώρα παίζει στην παραλία.

5. Κουβαδάκια

Μπάνιο στη θάλασσα χωρίς κουβαδάκι, φτυαράκι, τσουγκράνα, ψαράκι ή παπάκι, δε γίνεται!
Τα κουβαδάκια είναι από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια των παιδιών στην άμμο και εξαιρετική απασχόληση για το μικρό σας στην οποία μπορείτε να συμμετάσχετε και εσείς.

6. Στεγνά ρούχα

Ακόμα και αν το μαγιό φαίνεται στεγνό και το δερματάκι του μωρού σας επίσης, καλό είναι πριν αποχαιρετίσετε την παραλία να φορέσετε στο παιδί στεγνά ρούχα για να είστε σίγουρη και ήσυχη.

Μια στεγνή αλλαξιά και με έξτρα εσ'ωρουχα πρέπει να υπάρχει πάντα μέσα στην τσάντα θαλάσσης.

7. Πάνες & κρέμα

Ένα τσαντάκι με μερικές πάνες (αν δεν την έχετε αποχωριστεί) και κρέμα συγκάματος θα σας χρειαστεί, καθώς οι ερεθισμοί ευνοούνται περισσότερο τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Επιλέξτε μια απαλή, προστατευτική και αδιάβροχη κρέμα περιποίησης με φυτικά εκχυλίσματα καλέντουλας που να προσφέρει αντιμικροβιακή προστασία και αντιφλεγμονώδη δράση.

8. Νερό και φρούτα

Ένα μικρό ψυγείο παραλίας με δροσερό νερό και μερικά πλυμένα φρούτα ή το απογευματινό του γιαούρτι, είναι ότι πρέπει αν θέλετε να παραμένετε λίγο παραπάνω στην παραλία.

Έχοντας μαζί σας μερικά υγιεινά σνακ ή ακόμα και γεύματα, έχετε την ευκαιρία να μην είστε με το ρολόι στο χέρι και το παιδί να μην ξεφεύγει από το σύνηθες πρόγραμμα διατροφής του.

Οργανωθείτε και απολαύστε τις βουτιές σας με την καλύτερη συντροφιά..τα παιδιά σας!

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.