Συμβουλές για μια ισορροπημένη εγκυμοσύνη

Το στρες, η ανησυχία και η αγωνία είναι συχνές αντιδράσεις στην περίοδο της εγκυμοσύνης.

Εμείς σας δίνουμε μερικά μυστικά για να την απολαύσετε ως την πιο χαρούμενη περίοδο της ζωής σας.

Ενημερωθείτε

Συχνά η εγκυμοσύνη συνοδεύεται με ανάμικτα συναισθήματα. Η χαρά εναλλάσσεται με το φόβο, και η αναμονή με την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Ο μόνος τρόπος για να βιώσετε αυτούς τους εννέα μήνες θετικά, είναι να συμμετέχετε ενεργά στις εξελίξεις της εγκυμοσύνης, να ενημερώνεστε σωστά, ώστε να νιώσετε αυτοπεποίθηση, σιγουριά και αισιοδοξία.

Βρείτε ένα γιατρό που εμπιστεύεστε

Ένας γυναικολόγος εκτός από τα τυπικά προσόντα, χρειάζεται ένα ακόμα προσόν: Να σας εμπνέει εμπιστοσύνη ώστε να νιώθετε άνετα για να του κάνετε όποια ερώτηση θέλετε. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθετε το γιατρό σας, ως δικό σας άνθρωπο που μπορείτε να «ενοχλήσετε» κάθε φορά που θα αισθανθείτε φοβισμένη ή αγχωμένη.

Κάντε φίλες άλλες μαμάδες

Συνομιλήστε μαζί τους, ανταλλάξτε απόψεις, ρωτήστε τις για τους φόβους σας. Θα «πάρετε» πολλά μέσα από τις εμπειρίες τους!

Διατηρήστε μια καλή σχέση με το σύντροφό σας

Αν και οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να έχουν επηρεάσει τη διάθεσή σας και κατ’ επέκταση τη σχέση σας, καλό θα είναι να φροντίσετε για μια ειρηνική και τρυφερή σχέση μεταξύ σας. Θυμηθείτε πως μια υγιής και χαρούμενη σχέση συμβάλλει σε μια καλή εγκυμοσύνη.

Κάντε μόνο θετικές σκέψεις

Ο τοκετός είναι η μεγάλη στιγμή για κάθε μέλλουσα μητέρα, αλλά (ειδικά για μια πρωτάρα μαμά) η προσμονή του δημιουργεί αγωνία και φόβο. Γι’ αυτό, απομακρύνετε εξαρχής από το περιβάλλον σας όλους εκείνους τους «τοξικούς» ανθρώπους που έχουν να αφηγηθούν διάφορες ιστορίες δύσκολων τοκετών.

Ξεκινήστε μαθήματα γιόγκα

Οι τεχνικές της γιόγκα βοηθούν τις εγκύους να προσαρμοστούν στις ψυχολογικές και σωματικές απαιτήσεις της εγκυμοσύνης, αλλά και του τοκετού. Με τις ασκήσεις της γιόγκα, μαθαίνουν οι έγκυοι να αναπνέουν σωστά, και αυτό θα τους φανεί εξαιρετικά χρήσιμο κατά την εξέλιξη του τοκετού, ενώ εκπαιδεύονται, σε τεχνικές απελευθέρωσης από το άγχος, το φόβο και τον πόνο.

Ενυδατωθείτε

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης πρέπει να πίνετε πολλά υγρά, ώστε να λειτουργούν καλά τα νεφρά σας και να γίνεται σωστά η διαδικασία του μεταβολισμού. Οι χυμοί και το γάλα, αν και ιδανικοί για την υγεία έχουν πολλές θερμίδες. Ωστόσο μπορείτε να πίνετε άφοβα πολύ νερό, καθώς και τσάι, που τονώνει τον οργανισμό σας.

Εξασφαλίστε στον οργανισμό σας όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται

Οι σωστές διατροφικές επιλογές εξασφαλίζουν την ομαλή ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης και μας οπλίζουν με ενέργεια, ευεξία, αλλά και θετική διάθεση. Οι βασικές από τις θρεπτικές ουσίες που έχει ανάγκη τόσο ο οργανισμός μας όσο και το έμβρυο αυτούς τους μήνες είναι οι εξής: ο σίδηρος, το ασβέστιο, το φυλλικό οξύ και οι βιταμίνες Β12 και C.

Δεθείτε με το μωρό σας

Όσο πιο νωρίς αποκτήσετε δέσιμο με το μωρό σας, τόσο πιο όμορφα και γαλήνια θα περάσει η εγκυμοσύνη σας. Μοιραστείτε λοιπόν μαζί του τρυφερές στιγμές, αγκαλιάστε την κοιλιά σας και χαλαρώστε μαζί του.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.